Lymfetherapie

Lymfetherapie

Deze erkende opleiding is speciaal ontwikkeld voor de gemotiveerde sport- en wellnessmasseur, massage- en sporttherapeut en natuurgeneeskundig therapeut.

Deze unieke opleiding is opgebouwd uit twee leerlijnen:

  1. Manuele lymfedrainage; basistechnieken
  2. Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping

Na het doorlopen van bovenstaande leerlijnen is er uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van manuele lymfedrainage. Zowel alle basistechnieken alsmede alle speciale technieken, volgens de originele methode, ontwikkeld door Dr. Emil Vodder, komen praktisch aan de orde.

Daarnaast worden verschillende tapetechnieken van de lymftapingmethode aangeleerd, waarmee het onderhuidse bindweefsel en de lymfecirculatie gunstig kan worden beïnvloed. Lymftaping én manuele lymfedrainage vormen samen een sterk koppel met verbazingwekkende behandelresultaten.

Na het doorlopen van de volledige opleiding volgt het afsluitende praktijkassessment. Een voldoende beoordeling geeft recht op het diploma ‘Lymfetherapie’, waarmee cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten therapeutisch kunnen worden behandeld met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen, effectieve technieken.

Deze landelijk erkende opleiding is als module geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 12,5 ECTS.

Het NGS heeft 36 accreditatiepunten toegekend aan de (eerste) leerlijn ‘Manuele lymfedrainage; basistechnieken’ voor ‘Wellness-, Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Voor de meest actuele data van de twee leerlijnen verwijzen wij u naar onze kalender of naar de webpagina van de betreffende leerlijn:

  1. Manuele lymfedrainage; basistechnieken
  2. Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping

 Manuele lymfedrainage; basistechnieken (leerlijn I)

€ 795,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), USB-stick met de praktische vaardigheden, schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

1 x € 795,-

Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping (leerlijn II)

€ 1495,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), USB-stick met de praktische vaardigheden, schrift, pen, massage-olie, praktijkassessment, diploma, muurschild en koffie/thee/water.

Betaalopties

1 x € 1495,- (€ 5,- korting)

2 x € 750,-

3 x € 500,-

Volledige opleiding

De totale kosten voor de volledige opleiding Lymfetherapie bedragen € 2290,- (incl. korting)

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen is Oedeem- en Massagetherapeut met als specialisatie Manuele Lymfedrainage.

Na het doorlopen van de Sportacademie werkte zij een aantal jaren in het middelbaar beroepsonderwijs als leerkracht bewegingsonderwijs. Daarna volgde zij diverse opleidingen tot Massagetherapeut, waaronder Voetreflex.

In 1993 sloot zij de opleiding tot Oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk af met een diploma.

De afgelopen 25 jaar is zij actief geweest als therapeut, docent, assessor en als promotor voor de Manuele Lymfedrainage in Nederland. Als docent vervaardigde zij lesmateriaal voor de opleiding Lymfetherapie, waaronder diverse Manuals en DVD’s, met als basis de originele Voddermethode (Oostenrijk).

Op het gebied van de Manuele Lymfedrainage heeft vooral het brede toepassingsgebied buiten de oncologie haar grote interesse, wat in Nederland nog relatief onbekend is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stressreductie, weefselherstel, pijnbestrijding en weerstandsverbetering.

Onlosmakelijk verbonden met Manuele Lymfedrainage is Lymftaping, dat de laatste jaren ook in Nederland meer en meer wordt toegepast. Zowel in de opleidingen MLD als in het therapeutisch handelen komt deze vorm van elastisch tapen uitgebreid aan de orde.

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

CRKBO_Instelling   KTNO   BATC   NVST   LVNG   VBAG
X