Lymfetherapie

Lymfetherapie Deze erkende opleiding is speciaal ontwikkeld voor de gemotiveerde sport- en wellnessmasseur, massage- en sporttherapeut en natuurgeneeskundig therapeut.

Deze unieke opleiding is opgebouwd uit twee leerlijnen:

  1. Manuele lymfedrainage; basistechnieken
  2. Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping

Na het doorlopen van bovenstaande leerlijnen is er uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van manuele lymfedrainage. Zowel alle basistechnieken alsmede alle speciale technieken, volgens de originele methode, ontwikkeld door Dr. Emil Vodder, komen praktisch aan de orde.

Daarnaast worden verschillende tapetechnieken van de lymftapingmethode aangeleerd, waarmee het onderhuidse bindweefsel en de lymfecirculatie gunstig kan worden beïnvloed. Lymftaping én manuele lymfedrainage vormen samen een sterk koppel met verbazingwekkende behandelresultaten.

Na het doorlopen van de volledige opleiding volgt het afsluitende praktijkassessment. Een voldoende beoordeling geeft recht op het diploma ‘Lymfetherapie’, waarmee cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten therapeutisch kunnen worden behandeld met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen, effectieve technieken.

Deze landelijk erkende opleiding is geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 12,5 ECTS.

Voor de meest actuele data van de twee leerlijnen verwijzen wij u naar onze kalender

 Manuele lymfedrainage; basistechnieken (leerlijn I)

€ 545,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, DVD en koffie/thee/water

Betaalopties

1 x € 545,-

Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping (leerlijn II)

€ 1390,-

Dit bedrag is inclusief theoretisch en praktisch cursusmateriaal, DVD, assessment en koffie/thee/water

Betaalopties

1 x € 1390,-

2 x € 700,-

3 x € 465,-

Volledige opleiding

De totale kosten voor de volledige opleiding Lymfetherapie bedragen € 1935,-

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

CRKBO_Instelling   KTNO   BATC   NVST   LVNG   VBAG