Zwangerschapsmassage

Massage tijdens de zwangerschap is een heerlijke aanvullende keuze binnen de prenatale zorg. Het is een prachtige manier om  het welzijn en de gezondheid van de aanstaande moeder te waarborgen.

Tijdens deze (tweedaagse) cursus leer je een heerlijk ontspannende en heilzame zwangerschapsmassage te geven waarbij de nadruk ligt op ontspanning en rust. Hierdoor vermindert de lichamelijke en geestelijke spanning en verlicht het onder andere rug-, nek- en hoofdpijnklachten, vermoeidheid en kuitkrampen.  De positieve gevolgen hiervan zullen bij de cliënt zeker merkbaar worden tijdens de activiteiten in het dagelijks leven en tijdens de nachtelijke slaap. Onderzoek toont aan dat ook de baby hiervan mee profiteert.

De cursus start met een inleidend, theoretisch gedeelte. Hier zal worden ingegaan op de verschillende fases van de zwangerschap en de hierbij behorende zwangerschapsongemakken, zoals bijvoorbeeld bekkenpijn, zwangerschapsvergiftiging en zwangerschapsdiabetes. Vanzelfsprekend komen de indicaties en contra-indicaties voor een zwangerschapsmassage ook uitgebreid aan bod.

Tijdens het praktijkgedeelte van de cursus zal een variëteit aan handgrepen worden aangeleerd en uitgebreid worden geoefend met de juiste, passende intensiteit. Hierbij wordt gewerkt in verschillende, comfortabele uitgangshoudingen, zoals zijlig en ruglig/halfzit op de behandeltafel en zittend op een stoel. Zo kan een handige keuze worden gemaakt die het beste past bij de zwangere cliënt en de fase van de zwangerschap waarin zij zich bevindt.

De opgedane theoretische kennis en praktische vaardigheden tijdens deze cursus, geven je ruim voldoende handvatten voor een heerlijke, effectieve zwangerschapsmassage.

Aan het einde van deze interessante cursus wordt er een certificaat uitgereikt.

Het NGS heeft 10 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Wellness-, Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Aantal 2 lesdagen
Locatie Utrecht
Lesdag Zaterdag
Data 18 november en 2 december 2023
Lestijd  10.00 – 16.00 uur

€ 275,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Betaalopties

1 x € 275,-

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Ingrid de Jong

Zwangerschapsmassage

275,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X