Trigger Needling Concept©

IMG_0077

MYOS Opleidingen verzorgt een uniek, therapeutisch dry needling concept, speciaal voor de gemotiveerde sport- en wellness masseur, sport- en massagetherapeut, podoloog en (medisch) pedicure, met relevante kennis van de anatomie en fysiologie, het Trigger Needling Concept©.

Binnen dit dry needling behandelconcept is een zeer effectieve synthese gemaakt van Westerse, neurofysiologische inzichten met betrekking tot pijn(verwerking), segmentale relaties, myofasciale triggerpoints, dry needling én een aantal krachtige elementen uit de acupunctuur.

Gedurende deze opleiding komen de volgende hoofdpunten/doelstellingen aan de orde:

  • Het maken van een effectieve puntselectie bij pijnsyndromen van de onderste en bovenste extremiteit, cervicale en lumbale regio;
  • Het veilig en effectief plaatsen van naalden;
  • Het praktisch toepassen van het behandelprotocol.

Naast de docentcontacturen komen er wekelijks ca. 6 thuisstudie-uren bij. Tussentijds zal met regelmaat toetsing plaatsvinden over de eerder opgedane kennis en vaardigheden.

Na het doorlopen van de regio ‘Onderste extremiteit en lumbaal’ volgt het eerste praktijkassessment waarbij de aangeleerde praktijkvaardigheden en kennis op een vertrouwde manier kunnen worden geëtaleerd. Na het doorlopen van de regio ‘Bovenste extremiteit en cervicaal’ volgt het tweede, afsluitende praktijkassessment.

Een voldoende beoordeling geeft recht op het diploma en de licentie ‘Trigger Needling Concept©’, waarmee je in staat bent cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten, in deze regio’s, te behandelen en pijnverlichting te geven, zowel met korte, krachtige protocollen als met uitgebreidere, algemenere behandelingen.

Deze landelijk erkende opleiding is als bijscholing geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 4,5 ECTS.

  Voor deze optie is 
  STAP-budget mogelijk
Aantal 10 lesdagen
  incl. 2 assessments
Locatie Utrecht
Lesdag Vrijdag
Lestijd 10.00 – 15.30 uur
Startdatum 29 september 2023
Einddatum 22 december 2023
Géén les 20 oktober 2023
  10 november 2023
  15 december 2023

Het is mogelijk op 1 mei en 3 juli € 1000,- STAP-budget aan te vragen voor de opleiding in september.

Kosten

€ 1190,-

Inclusief praktisch en theoretisch cursusmateriaal (full colour), 2 assessments, diploma, muurschild en koffie/thee/water.

Betaalopties

1 x € 1190,- (incl. € 10,- korting)

2 x € 600,-

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Trigger Needling Concept©

1.190,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

STAP-subsidie *

CRKBO_Instelling   KTNO   BATC   NVST   LVNG   VBAG
X