Sporttherapie

SporttherapieDe landelijk erkende en geaccrediteerde opleiding Sporttherapie is speciaal ontwikkeld voor gemotiveerde sportmasseurs met relevante kennis van de anatomie en fysiologie. Er wordt interessante en vernieuwende theoretische kennis aangeboden. De diversiteit aan praktische vaardigheden vullen ‘het gat’ tussen sportmasseur en fysiotherapeut ruimschoots op.

Ondersteund door de opgedane ‘therapeutische visie’  worden de kennis en vaardigheden gebruikt om sporters en andere cliënten met de meest relevante, sportgerelateerde, ‘pijntjes’, klachten en blessures therapeutisch te behandelen. Denk hierbij onder andere aan:

 • Enkel-, voet- en hielblessures;
 • Achillespees- en kuitklachten;
 • Mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints);
 • Specifieke knieletsel (ligamenten en menisci);
 • Patellofemorale klachten;
 • Jumpers’ knee en runners’ knee;
 • Hamstrings- en liesblessures;
 • Slijmbeurs en peesontstekingen;
 • Lage rugklachten (ook hernia);
 • Nek- en schouderklachten;
 • Tenniselleboog.

Daarnaast kunnen de aangeleerde therapeutische vaardigheden, zoals bijvoorbeeld bindweefselmassage, triggerpointtherapie, driedimensionale gewrichts- en wervelkolommobilisaties en therapeutische massagetechnieken, ook gebruikt worden in de reguliere (sport)massagebehandelingen en in gespecialiseerde, preventieve sportmassagebehandelingen bij hardlopers, voetballers, wielrenners en tennissers.

Na het doorlopen van deze opleiding volgt het afsluitende praktijkassessment. Een voldoende beoordeling geeft recht op het diploma ‘Sporttherapie’, waarmee u in staat bent cliënten met de meest uiteenlopende sportgerelateerde (pijn)klachten therapeutisch te behandelen met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen effectieve technieken.

Deze opleiding is inclusief de gespecialiseerde sportmassagebehandelingen bij ‘Hardlopers‘, ‘Voetballers‘, ‘Wielrenners‘ en ‘Tennissers‘, elk afzonderlijk door het NGS geaccrediteerd met 6 punten (totaal 24 punten).

 

De landelijk erkende opleiding ‘Sporttherapie’ van MYOS Opleidingen is geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 10 ECTS.

Spoedopleiding (overdag) Reguliere avondopleiding Reguliere avondopleiding
Aantal 19 lesdagen 36 lesavonden 36 lesavonden
Locatie Utrecht Utrecht Udenhout (Tilburg)
Lesdag Donderdag Maandag Woensdag
Duur 5 maanden 9.5 maand 9.5 maand
Startdatum 6 september 2018 10 september 2018 12 september 2018
Einddatum 31 januari 2019 1 juli 2019 3 juli 2019
Lestijd 10.00 – 16.00 uur 19.00 – 22.00 uur 19.00 – 22.00 uur

€ 1775,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, assessment en koffie/thee/water

Betaalopties:

1 x € 1775,-

1 x € 500,- en 4 x € 330,-

1 x € 500,- en 8 x € 165,- (niet mogelijk bij de spoedopleiding)

Early Bird Discount:

Er wordt € 75,- EBD in mindering gebracht op het factuurbedrag als de inschrijving vòòr 1 juni 2018 door ons is ontvangen

Er wordt € 50,- EBD in mindering gebracht op het factuurbedrag als de inschrijving vòòr 1 juli 2018 door ons is ontvangen

Er wordt € 25,- EBD in mindering gebracht op het factuurbedrag als de inschrijving vòòr 1 augustus 2018 door ons is ontvangen

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Sporttherapie

1.775,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling KTNO   BATC   NVST   LVNG   VBAG