Reuma, massage en therapie


Tijdens deze specialisatie wordt een aantal van de meest voorkomende vormen van reuma besproken waaronder reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew. Je leert wat je hier als masseur/therapeut aan kunt doen en wat je er vooral niet aan moet doen.

Het begrip reuma roept meestal zeer negatieve gedachten op. Mensen denken daarbij vaak aan pijnlijke en misvormde gewrichten en mogelijke invaliditeit. In de praktijk hoeft een patiënt echter geen reuma te hebben, maar hoogstens één van de vele reumatische aandoeningen of vormen. Het begrip reuma zegt echter niets over de aard of de ernst van de betreffende aandoening. Deze kunnen heel verschillend zijn.

Reuma is dus tegenwoordig binnen de medische wetenschap een hoogst ongelukkig begrip. De medische definitie voor de term reuma is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen die zich binnen het bewegingsapparaat manifesteren.

De opgedane theoretische en praktische kennis, tijdens deze specialisatie, geven je ruim voldoende handvatten voor een effectieve, massage(therapeutische) behandeling bij een aantal reumatische aandoeningen.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Maandag
Datum 25 maart 2019
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 130,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Reuma; massage en therapie

130,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling KNWU