Reuma, massage en therapie


Tijdens deze specialisatie wordt een aantal van de meest voorkomende vormen van reuma besproken waaronder reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew. Je leert wat je hier als masseur/therapeut aan kunt doen en wat je er vooral niet aan moet doen.

Het begrip reuma roept meestal zeer negatieve gedachten op. Mensen denken daarbij vaak aan pijnlijke en misvormde gewrichten en mogelijke invaliditeit. In de praktijk hoeft een patiënt echter geen reuma te hebben, maar hoogstens één van de vele reumatische aandoeningen of vormen. Het begrip reuma zegt echter niets over de aard of de ernst van de betreffende aandoening. Deze kunnen heel verschillend zijn.

Reuma is dus tegenwoordig binnen de medische wetenschap een hoogst ongelukkig begrip. De medische definitie voor de term reuma is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen die zich binnen het bewegingsapparaat manifesteren.

De opgedane theoretische en praktische kennis, tijdens deze specialisatie, geven je ruim voldoende handvatten voor een effectieve, massage(therapeutische) behandeling bij een aantal reumatische aandoeningen.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag
Locatie Utrecht Utrecht
Lesdag Woensdag Vrijdag
Datum 28 juni 2023 1 september 2023
Lestijd 10.00 – 16.00 uur 10.00 – 16.00 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen is Oedeem- en Massagetherapeut met als specialisatie Manuele Lymfedrainage.

Na het doorlopen van de Sportacademie werkte zij een aantal jaren in het middelbaar beroepsonderwijs als leerkracht bewegingsonderwijs. Daarna volgde zij diverse opleidingen tot Massagetherapeut, waaronder Voetreflex.

In 1993 sloot zij de opleiding tot Oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk af met een diploma.

De afgelopen 25 jaar is zij actief geweest als therapeut, docent, assessor en als promotor voor de Manuele Lymfedrainage in Nederland. Als docent vervaardigde zij lesmateriaal voor de opleiding Lymfetherapie, waaronder diverse Manuals en DVD’s, met als basis de originele Voddermethode (Oostenrijk).

Op het gebied van de Manuele Lymfedrainage heeft vooral het brede toepassingsgebied buiten de oncologie haar grote interesse, wat in Nederland nog relatief onbekend is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stressreductie, weefselherstel, pijnbestrijding en weerstandsverbetering.

Onlosmakelijk verbonden met Manuele Lymfedrainage is Lymftaping, dat de laatste jaren ook in Nederland meer en meer wordt toegepast. Zowel in de opleidingen MLD als in het therapeutisch handelen komt deze vorm van elastisch tapen uitgebreid aan de orde.

Reuma; massage en therapie

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling KNWU
X