Post-whiplash syndroom; massage en therapie

Post-whiplash syndroom; massage en therapieEen whiplashtrauma is een plotselinge, snelle en extreme beweging van het hoofd en de cervicale wervelkolom ten opzichte van de romp en ten opzichte van elkaar. Dit is meestal het geval bij verkeerssituaties waarbij een voertuig met een bepaalde snelheid tegen de achterkant van een ander voertuig rijdt. De aanrijding zorgt er voor dat het hoofd en de nek een flexie-hyperextensiebeweging maken. Volgens politierapporten komen per jaar ongeveer 25.000 aanrijdingen voor met nek- en hoofdletsel als gevolg. Het whiplashtrauma komt echter ook voor in sportsituaties.

Het post-whiplash syndroom staat ook wel bekend als het late-whiplash syndroom en is het gevolg van het whiplashtrauma. Het heeft enkele veelvoorkomende symptomen, zoals nekpijn en hoofdpijn. Bovendien zijn er ook emotionele symptomen van toepassing bij sommige slachtoffers van het whiplashtrauma. Een groot deel heeft last van nervositeit, onzekerheid, piekeren en is zeer prikkelbaar terwijl een deel daarvan ook nog eens aan een depressie lijdt. Verder zijn slapeloosheid, vergeetachtigheid en concentratiestoornissen ook symptomen van het post-whiplash syndroom.

Tijdens deze specialisatie worden de symptomen, de pathofysiologie, de gevolgen en de behandelmogelijkheden uitgebreid besproken en worden de (massage)therapeutische vaardigheden, met betrekking tot het post-whiplash syndroom, praktisch geoefend.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Nader te bepalen
Lesdag Nader te bepalen
Datum Nader te bepalen
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 130,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Post-whiplash syndroom; massage en therapie

120,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling KNWU
X