Masterclass mobilisaties en manipulaties wervelkolom en bekkenregio

Tijdens deze praktische masterclass zullen diverse, veilige therapeutische technieken worden aangeleerd aan de lumbale wervelkolom, de bekkenregio, de thoracale wervelkolom, de ribben, het diafragma en aan de cervicale wervelkolom.
Er zal, onder andere, gekeken worden naar de stand van het bekken en de verschillende wervels, de consequenties worden besproken en zullen aanwezige disposities (scheefstanden) worden gecorrigeerd.

De aangeleerde technieken kunnen zowel ‘quick-fix’ worden gebruikt als ook ingebouwd kunnen worden in nieuwe of bestaande behandelprotocollen.
De technieken zijn vooral afkomstig uit de osteopathie en grijpen aan op de fascie, het bindweefsel en op diverse gewrichtsstructuren.

De te behandelen technieken:

  • manuele fasciestretch technieken;
  • bindweefsel manipulatie technieken;
  • wax-effleurage techniek;
  • muscle energy techniques;
  • strain en counterstrain techniek;
  • release technieken van de ilio-lumbale ligamenten, m. quadratus lumborum, m. iliopsoas, m. piriformis, m. erector spinae en het diafragma;
  • gewrichtsmobilisaties van de lumbale, thoracale en laag-cervicale wervelkolom en het bekken;
  • gewrichtsmanipulaties van de lumbale, thoracale en laag-cervicale wervelkolom en het bekken.

Deze masterclass is toegankelijk voor masseurs en therapeuten met theoretische en praktische kennis van de anatomie en enige ervaring in het behandelen van cliënten.

Aantal 3 lesdagen
Locatie Utrecht
Lesdag Dinsdag
Data 12 en 19 maart en 2 april 2019
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 195,- (Pilotgroep)

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Stefan Willemsen en Peter Burger

Masterclass mobilisaties en manipulaties wervelkolom en bekkenregio

195,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling