Massagetherapie

MassagetherapieDeze erkende opleiding is speciaal ontwikkeld voor de gemotiveerde klassieke, wellness en/of sportmasseur met relevante kennis van de anatomie en fysiologie.

 • MYOS Opleidingen is een erkend opleidingsinstituut.
 • De docenten hebben jarenlange ervaring in het lesgeven en examineren én hebben naast up to date inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden veel geduld en inlevingsvermogen.
 • Het diploma ‘Massagetherapie’ geeft recht op 60 NGS-accreditatiepunten.

De al bestaande (basis)kennis vanuit de vooropleidingen wordt verder uitgebreid met een diepgang over de fascia, het onderhuids bindweefsel, de spieren en de gewrichten. Al deze afzonderlijke structuren hebben elk hun individuele eigenschappen, maar hebben ook veel met elkaar gemeen en staan ook op diverse manieren met elkaar in verbinding.

Tijdens de opleiding Massagetherapie ligt de nadruk op het klinisch redeneren én het praktisch (therapeutisch) vaardig worden. Dit alles ter behandeling van cliënten in de reguliere praktijk.

Het onderdeel klinisch redeneren leert je te bepalen welke (therapeutische) behandeling een cliënt nodig heeft en waarom. De hulpvraag en de klachten worden geanalyseerd en na verder aanvullend onderzoek kan het behandelplan worden opgesteld. Hierbij dient duidelijk te worden wat het doel van de behandeling gaat zijn, welke behandelvormen daarbij geschikt zijn en welke behandeltechnieken het beste kunnen worden toegepast. Ook dient op voorhand duidelijk te worden met welke intensiteit de behandeling het meest effectief zal zijn, hoe lang de behandeling zal gaan duren én wat de frequentie van behandelen gaat zijn. De hiervoor benodigde kennis wordt tijdens de opleiding ruimschoots opgedaan. Hiermee aan de slag gaan in de praktijk en ervaring opdoen is een voorwaarde voor het bereiken van de ‘expert-status.

Ondersteund door de opgedane ‘therapeutische visie’  worden de opgedane kennis en vaardigheden gebruikt om cliënten met de meest relevante ‘pijntjes’, klachten en blessures therapeutisch te behandelen.

Binnen de opleiding Massagetherapie krijgt de behandeling van de reguliere cliënt alle aandacht. De volgende gezondheidsproblemen komen daarbij, theoretisch en praktisch, uitgebreid aan de orde:

 • Lage rugklachten (ischias, piriformissyndroom, hernia);
 • Nek- en schouderklachten;
 • Schouderklachten;
 • Slijmbeurs- en peesontstekingen;
 • Hoofdpijnklachten;
 • Golfers-elleboog en tennis-elleboog (RSI/KANS);
 • Post-whiplash-klachten;
 • Artrose (knie, heup en wervelkolom);
 • Fibromyalgie;
 • Reuma.
 • Je werkt op een met auto of openbaar vervoer prima bereikbare, cursuslocatie (gratis parkeren) met gebruik van professionele, elektrische massagebanken.
 • Je krijgt de beschikking over uitgebreid, uniek cursusmateriaal met up to date therapeutische kennis.
 • Alle praktijkvaardigheden zijn terug te zien op exclusief videomateriaal.
 • Eventuele gemiste lessen zijn goed in te halen via deelname in een andere groep of via een privé-sessie.

De therapeutische vaardigheden die tijdens de opleiding worden aangeleerd zijn:

 • Uitgebreide en vernieuwende (therapeutische) massagetechnieken;
 • Myofasciale Release Technieken;
 • Bindweefselmassage;
 • Myofasciale triggerpointtherapie;
 • Mobilisaties en oscillaties van de wervelkolom en de perifere gewrichten.

Alle  aangeleerde vaardigheden kunnen therapeutisch gebruikt worden, alsook in de reguliere relaxerende, vitaliserende en (sport)massagebehandelingen.

 • Vele door MYOS Opleidingen opgeleide masseurs en therapeuten werken in een goedlopende eigen praktijk en/of zijn werkzaam met/voor (inter)nationale topsporters, sportbonden, wielerploegen of betaald voetbalorganisaties en hebben een begeleidende rol tijdens bijvoorbeeld de olympische spelen en de Tour de France.

Na het doorlopen van deze éénjarige dagopleiding volgt het afsluitende praktijkassessment. Een voldoende beoordeling geeft recht op het diploma ‘Massagetherapie’, waarmee je in staat bent cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten therapeutisch te behandelen met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen effectieve technieken.

 • MYOS Opleidingen heeft uitstekende beoordelingen op de onafhankelijke review-website Trustpilot en heeft ieder jaar weer hoge slagingspercentages tijdens de examens.

MYOS Opleidingen geeft naast de opleiding Massagetherapie ook de opleiding Sporttherapie.

Binnen beide opleidingen wordt de therapeutische MYOS-visie aangeleerd. Het grootste verschil tijdens de opleiding zit echter in de doelgroep waar je als therapeut in de praktijk mee te maken krijgt.

Binnen de opleiding Massagetherapie gaat de aandacht naar de behandeling van de veelvoorkomende klachten van de ‘reguliere’ cliënt. Tevens krijgt tijdens de opleiding Massagetherapie het massage-onderdeel meer aandacht.

Tijdens de opleiding Sporttherapie ligt het accent op de behandeling van de sporter met zijn/haar sportgerelateerde klachten.

Het is in beide gevallen mogelijk om via een verkorte opleiding (al dan niet modulair) het andere diploma te halen.

Na afloop van of gedurende deze opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan de verschillende modules behorende bij de opleiding Massagetherapie allround. Deze landelijk erkende opleiding is geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 28,5 ECTS. Het behalen van beide diploma’s biedt, onder bepaalde voorwaarden, mogelijkheden om de behandelingen vergoed te krijgen door de zorgverzekeraars.

Deze opleiding is inclusief de cursus ‘Bindweefselmassage‘ (16 punten), ‘Myofasciale triggerpointtherapie‘ (20 punten) en de gespecialiseerde sportmassagebehandelingen bij ‘Hardlopers‘, ‘Voetballers‘, ‘Wielrenners‘ en ‘Tennissers‘, elk afzonderlijk door het NGS geaccrediteerd met 6 punten (totaal 24 punten). Het diploma ‘Massagetherapie’ geeft dus recht op 60 NGS-accreditatiepunten.

 Aantal 28 lesdagen
 Locatie Utrecht
 Lesdag Maandag
 Startdatum  2 oktober 2023
Einddatum 27 mei 2024
 Lestijd 10.00 – 16.00 uur

Op 3 juli en 4 september a.s. kan een poging gedaan worden om € 1000,- STAP-budget te bemachtigen. Om een persoonlijk STAP-aanmeldbewijs te ontvangen dient dit in het vak ‘Notities’, op het inschrijfformulier, te worden vermeld.

€ 2295,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), ondersteunende praktijkvideo’s, schrift, pen, massage-olie, praktijkassessment, diploma, muurschild en koffie/thee/water.

Betaalopties:

1 x € 2295,- (incl. € 5,- korting)

1 x € 500,- en 8 x € 225,-

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Massagetherapie

2.295,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

STAP-subsidie

  CRKBO_Instelling   NGS Logo nieuw
X