Manuele lymfedrainage Masterclass; Lipo-oedeem

3-fases-lipodeemSpeciaal voor alle Lymfetherapeuten organiseren wij een Masterclass ‘Manuele lymfedrainage’ met als thema ‘Lipo-oedeem’.

Lipo-oedeem is het gevolg van een “foutje” in de aanmaak en verdeling van vetweefsel. Een gevolg hiervan is oedeemvorming, vooral in het onderlichaam en de armen. De voeten en handen blijven echter opvallend slank.

De oorzaak is nog altijd onbekend en doordat de symptomen lijken op obesitas wordt de diagnose lipo-oedeem vaak gemist. Hierdoor wordt lipo-oedeem vaak onjuist of zelfs helemaal niet behandeld. En dat terwijl ongeveer 11% van de vrouwelijke bevolking te maken heeft met een vorm van lipo-oedeem. Bovendien wordt steeds duidelijker dat tijdig ingrijpen in de problematiek van lipo-oedeem vaak erger kan voorkomen (zie afbeelding voor de 3 stadia van lipo-oedeem).

Naast oedeemvorming zijn er nog veel meer symptomen te benoemen zoals:

  • Koudegevoeligheid;
  • Snelle hematoomvorming;
  • Zwak bindweefsel (ligament/kapsel/spier);
  • Snelle vermoeidheid;
  • Gewrichtspijn;
  • Stijfheid.

De afgelopen jaren is het vanuit de praktijk steeds duidelijker geworden dat manuele lymfedrainage en lymftaping een gunstig effect hebben op de symptomen van lipo-oedeem middels het:

  • Verminderen van oedeemklachten;
  • Versoepelen van het onderhuidse weefsel;
  • Verminderen van de gevoeligheid van de huid;
  • Sneller afvoeren van afvalstoffen.

Bovenstaande progressie bevordert de mogelijkheid om makkelijker en meer te bewegen, wat gunstig is voor o.a. een betere bloed- en lymfecirculatie.

MLD en lymftaping bevorderen op deze manier de kwaliteit van leven bij vrouwen met lipo-oedeem. Alles bij elkaar reden genoeg om een verdiepingsdag te organiseren waarbij kennis en vaardigheden in de behandeling van lipo-oedeem centraal staan.

Tijdens het praktijkgedeelte (in de middag) zal Mariëlle Smith-Lommen, ervaringsdeskundige op het gebied van lipo-oedeem en de behandeling met o.a. MLD en lymftaping, op een sterke manier haar kennis en ervaringen delen.

Deze Masterclass is in eerste instantie bedoeld voor Lymfetherapeuten, opgeleid volgens de originele Voddermethode (Oostenrijk). Mocht je twijfelen of je over de vereiste kennis/vaardigheden beschikt om aan deze dag deel te nemen of wens je meer inhoudelijke informatie over deze Masterclass? Neem dan contact op met onze docente via [email protected].

Aan het einde van deze praktische Masterclass wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Dinsdag
Datum 19 maart 2024
Lestijd 10.00 – 17.00 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage Masterclass; Lipo-oedeem

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X