Manuele lymfedrainage verdiepingsdag; De schoudergordel

SchouderSpeciaal voor alle Lymfetherapeuten organiseren wij een verdiepingsdag ‘Manuele lymfedrainage’ met als thema ‘De schoudergordel’.

Verschillende combinaties van MLD-technieken, die ook heel goed samen met andere massagemethoden te combineren zijn, passeren de revue. Uiteraard zal de lymftaping niet ontbreken, want ook daarvoor zijn er mooie toepassingsmogelijkheden in dit gebied.

Verder biedt deze lichaamsregio voldoende mogelijkheden om de basistechnieken én speciale technieken MLD te herhalen. Er wordt een praktische casus aangereikt m.b.t. de schoudergordel waarna een MLD-behandeling zal worden ingezet. Daar waar nodig zullen vragen worden beantwoord en de puntjes op de i worden gezet.

Indicaties waarbij deze behandeling kan worden toegepast:

  • Spier- en gewrichtsproblemen;
  • Trauma’s in de schoudergordelregio;
  • KANS;
  • Stressgerelateerde klachten zoals hoofdpijn en hypertonie;
  • Whiplash;
  • Slapeloosheid;
  • Fibromyalgie.

Daarnaast staan wij ook altijd open voor suggesties i.r.t. de (inhoudelijke) invulling van een specialisatie. Dit keer is er, op verzoek, ook aandacht voor:

  • Speciale (diepe) technieken aan de achterzijde van het been;
  • De rol/functie van de fascie;
  • Theoretische kennis omtrent de MLD-behandeling (arm en been), waarbij een deel van de lymfeknopen is verwijderd (dit is geen behandelindicatie voor niet-fysiotherapeuten/-huidtherapeuten).

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Nader te bepalen
Datum Nader te bepalen
Lestijd 10.00 – 15.30 uur

€ 120,-

Inclusief koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage verdiepingsdag; De schoudergordel

120,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling