Manuele lymfedrainage verdiepingsdag; De parasympaticus

Manuele lymfedrainage Speciaal voor masseurs en therapeuten (bekend met minimaal de basistechnieken MLD, originele methode Dr. Vodder, van het hele lichaam, inclusief het gezicht) organiseren wij een verdiepingsdag ‘Manuele lymfedrainage’ met als thema ‘De parasympaticus’.

Bij het terugdringen van ziekteverzuim staat de behandeling van stress en stressgerelateerde klachten inmiddels centraal. Teveel (ongezonde) stress ondermijnt onze gezondheid en vitaliteit!

Manuele lymfedrainage is een  krachtig wapen voor het herstel van de balans tussen de ortho- en parasympaticus. MLD wordt dan ook met succes toegepast bij de behandeling van stressgerelateerde klachten.

Er zijn mooie resultaten te bereiken bij o.a.

  • Slapeloosheid;
  • Onrust;
  • Prikkelbaarheid;
  • Hoofdpijn;
  • Hyperventilatie;
  • Spastisch colon;
  • Aanhoudende vermoeidheid t.g.v. ongezonde stress.

Ook cliënten met overgangsklachten of ADHD reageren vaak gunstig op Manuele lymfedrainage, hoewel de oorzaak hiervan niet direct stressgerelateerd is.

Naast het praktisch oefenen van alle technieken MLD wordt er ook veel tijd besteed aan de casuïstiek van een aantal van de hierboven genoemde klachten. Omdat de rol van de (buik)ademhaling in de behandeling van stressklachten groot is, zal de buikbehandeling MLD deze dag extra aandacht krijgen.

Uiteraard is er ook gelegenheid om je eigen praktijkvragen te bespreken en met collega’s van gedachten te wisselen.

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Nader te bepalen
Lesdag Nader te bepalen
Datum Nader te bepalen
Lestijd 10.00 – 15.30 uur

€ 120,-

Inclusief koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage verdiepingsdag; De parasympaticus

120,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling