Manuele lymfedrainage verdiepingsdag; De parasympaticus

Manuele lymfedrainage

Stressgerelateerde aandoeningen zijn hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden. Steeds meer mensen staan 24/7  “aan”, waardoor de accu’s uitgeput raken en ze uiteindelijk in een situatie terecht komen van chronische vermoeidheid en uitputting. Spil in dit proces is het vegetatieve zenuwstelsel, dat bestaat uit de (ortho)sympaticus en de parasympaticus.

Wanneer de (ortho)sympaticus (het activerende deel) overheerst komt de parasympaticus (het regeneratieve deel) structureel tekort. Gevolgen zijn, onder andere, te merken aan slecht herstel van blessures, trauma’s en ziekte, maag-/darmklachten, concentratieproblemen, irritatie en voortdurende vermoeidheid.

Manuele lymfedrainage is één van de sterkst werkende massagetechnieken om de activiteit van de (ortho)sympaticus te dempen, waardoor de parasympaticus meer ruimte krijgt om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Daardoor is MLD bij uitstek geschikt om in te zetten bij stress en stressgerelateerde klachten!

Deze verdiepingsdag bestaat uit een theoretische gedeelte over het ingenieuze, vegetatieve zenuwstelsel en een groot deel praktijk MLD. Ook de rol van de ademhaling, als belangrijk regulerend systeem, wordt behandeld. Tijdens deze dag ligt het accent op de MLD-technieken voor de behandeling van hals, armen en buik (hoefijzergreep).

Indicaties zijn, onder andere, langdurige stress, voortdurende onrust, slaapproblemen, hyperventilatie, chronische spierverzuring, spijsverteringsklachten, reuma, artrose, schouderklachten, bursitis en het carpale tunnel syndroom (CTS).

Naast de bekende basistechnieken van de arm worden er ook een aantal nieuwe technieken aangeleerd voor de pols, onderarm, hand en buik en een tapeconstructie voor het CTS. Ook zelfdrainage van het buikgebied komt aan de orde.

Uiteraard is er ook gelegenheid om je eigen praktijkvragen te bespreken en met collega’s van gedachten te wisselen.

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Om deel te kunnen nemen aan deze verdiepingsdag is minimaal de basisvaardigheid MLD van de arm en het openen van het halsgebied vereist. Naast Lymfetherapeuten zijn dus ook  masseurs/therapeuten die alleen de 1e leerlijn MLD bij MYOS hebben gevolgd van harte welkom!

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Nader te bepalen
Datum Nader te bepalen
Lestijd 10.00 – 15.30 uur

€ 150,-

Inclusief schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage verdiepingsdag; De parasympaticus

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X