Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping (leerlijn II)

Lymfetherapie De cursus ‘Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping’, is speciaal ontwikkeld voor de masseur en therapeut die de cursus ‘Manuele lymfedrainage; basistechnieken‘ reeds heeft afgerond.

De grondlegger van de Manuele Lymfedrainage is Dr. Vodder. Naast de basistechniekgrepen ontwikkelden hij ook een aanzienlijk aantal speciale massagehandgrepen.

Deze speciale MLD-technieken kunnen worden ingezet bij aandoeningen, waarbij een intensieve, gerichte MLD-behandeling gewenst is.

Met behulp van de speciale technieken wordt een directe invloed uitgeoefend op dieper gelegen lymfeweefsel in spieren, pezen en gewrichten en op dieper gelegen lymfevaten in buik- en borstholte.

Een aantal grepen combineert drainage met mobilisatietechnieken van het betreffende lichaamsdeel, zoals  bijvoorbeeld elleboog, knie en schouder.

De speciale technieken kunnen apart of in combinatie met de basishandgrepen MLD toegepast worden. De conditie van het te behandelen weefsel is hierin sterk bepalend. Zo zal de drainage van gefibroseerd weefsel vooral effectief zijn door het gebruik van de speciale technieken.

Daarnaast worden verschillende tapetechnieken van de lymftapingmethode aangeleerd, waarmee het onderhuidse bindweefsel en de lymfecirculatie gunstig kan worden beïnvloed. Lymftaping én manuele lymfedrainage vormen samen een sterk koppel met verbazingwekkende behandelresultaten.

Deze cursus is onderdeel van de volledige opleiding ‘Lymfetherapie’. Deze landelijk erkende opleiding is geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 12,5 ECTS. Klik hier voor meer informatie over ‘Lymfetherapie’.

Er kan uitsluitend worden deelgenomen aan deze cursus indien het volgen van de cursus ‘Manuele lymfedrainage; basistechnieken‘ hieraan vooraf is gegaan.

Aantal 15 lesdagen en een assessment
Locatie Utrecht
Lesdag Vrijdag
Startdatum 10 november 2023
Einddatum 15 maart 2024 (assessment)
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 1495,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), USB-stick met de praktische vaardigheden, schrift, pen, massage-olie, praktijkassessment, diploma, muurschild en koffie/thee/water.

Betaalopties

1 x € 1495,- (€ 5,- korting)

2 x € 750,-

3 x € 500,-

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen is Oedeem- en Massagetherapeut met als specialisatie Manuele Lymfedrainage.

Na het doorlopen van de Sportacademie werkte zij een aantal jaren in het middelbaar beroepsonderwijs als leerkracht bewegingsonderwijs. Daarna volgde zij diverse opleidingen tot Massagetherapeut, waaronder Voetreflex.

In 1993 sloot zij de opleiding tot Oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk af met een diploma.

De afgelopen 25 jaar is zij actief geweest als therapeut, docent, assessor en als promotor voor de Manuele Lymfedrainage in Nederland. Als docent vervaardigde zij lesmateriaal voor de opleiding Lymfetherapie, waaronder diverse Manuals en DVD’s, met als basis de originele Voddermethode (Oostenrijk).

Op het gebied van de Manuele Lymfedrainage heeft vooral het brede toepassingsgebied buiten de oncologie haar grote interesse, wat in Nederland nog relatief onbekend is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stressreductie, weefselherstel, pijnbestrijding en weerstandsverbetering.

Onlosmakelijk verbonden met Manuele Lymfedrainage is Lymftaping, dat de laatste jaren ook in Nederland meer en meer wordt toegepast. Zowel in de opleidingen MLD als in het therapeutisch handelen komt deze vorm van elastisch tapen uitgebreid aan de orde.

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping (leerlijn II)

1.495,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling   KTNO   BATC   NVST   LVNG   VBAG
X