Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping (leerlijn II)

Lymfetherapie De cursus ‘Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping’, is speciaal ontwikkeld voor de masseur en therapeut die de cursus ‘Manuele lymfedrainage; basistechnieken‘ reeds heeft afgerond.

De grondlegger van de Manuele Lymfedrainage is Dr. Vodder. Naast de basistechniekgrepen ontwikkelden hij ook een aanzienlijk aantal speciale massagehandgrepen.

Deze speciale MLD-technieken kunnen worden ingezet bij aandoeningen, waarbij een intensieve, gerichte MLD-behandeling gewenst is.

Met behulp van de speciale technieken wordt een directe invloed uitgeoefend op dieper gelegen lymfeweefsel in spieren, pezen en gewrichten en op dieper gelegen lymfevaten in buik- en borstholte.

Een aantal grepen combineert drainage met mobilisatietechnieken van het betreffende lichaamsdeel, zoals  bijvoorbeeld elleboog, knie en schouder.

De speciale technieken kunnen apart of in combinatie met de basishandgrepen MLD toegepast worden. De conditie van het te behandelen weefsel is hierin sterk bepalend. Zo zal de drainage van gefibroseerd weefsel vooral effectief zijn door het gebruik van de speciale technieken.

Daarnaast worden verschillende tapetechnieken van de lymftapingmethode aangeleerd, waarmee het onderhuidse bindweefsel en de lymfecirculatie gunstig kan worden beïnvloed. Lymftaping én manuele lymfedrainage vormen samen een sterk koppel met verbazingwekkende behandelresultaten.

Deze cursus is onderdeel van de volledige opleiding ‘Lymfetherapie’. Deze landelijk erkende opleiding is geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 12,5 ECTS. Klik hier voor meer informatie over ‘Lymfetherapie’.

Er kan uitsluitend worden deelgenomen aan deze cursus indien het volgen van de cursus ‘Manuele lymfedrainage; basistechnieken‘ hieraan vooraf is gegaan.

 Aantal 15 lesdagen en een assessment
 Locatie Utrecht
 Lesdag Vrijdag
 Startdatum 9 november 2018
Einddatum 5 april 2018 (assessment)
Geen les 21 en 28/12, 04/01, 01, 15 en 29/03
 Lestijd 10.00  -16.00 uur

€ 1390,-

Dit bedrag is inclusief theoretisch en praktisch cursusmateriaal, DVD, assessment en koffie/thee/water

Betaalopties:

1 x € 1390,-

2 x € 700,-

3 x € 465,-

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage; verdieping, speciale technieken en lymftaping (leerlijn II)

1.390,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling   KTNO   BATC   NVST   LVNG   VBAG