Manuele lymfedrainage masterclass; De schoudergordel

Klachten van de schoudergordel manifesteren zich vaak als pijn en stijfheid in nek, hoofd, arm en schouderbladgebied en staan in de top 3 van meest voorkomende klachten in de massagepraktijk.

De klachten hebben vaak te maken met langdurige stress, chronische overbelasting of een acuut trauma van het bewegingsapparaat. Ook vastgezette emoties kunnen de oorzaak zijn van dergelijke klachten, die de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. De klachten uiten zich o.a. als pijn na (sport) trauma of operatie, chronische irritatie van peesaanhechtingen, stug of verzwakt bindweefsel, een hoge spiertonus, hoofdpijn, slecht slapen en concentratieverlies.

In deze Masterclass MLD komen de toepassingsmogelijkheden en de opbouw van een behandeling in het schoudergordelgebied zowel theoretisch als praktisch aan de orde.

Ter voorbereiding op de Masterclass wordt een MLD casus toegestuurd die op 3 maart gezamenlijk zal worden besproken en uitgevoerd.

Zowel de basis- als de speciale techieken MLD in het gebied van de schoudergordel, als mede natuurlijk diverse lymftapeconstructies worden op elkaar geoefend.

Na het volgen van de Masterclass ben je (nog beter) in staat een geïntegreerde MLD/Lymftaping behandeling MLD te geven bij klachten zoals een frozen shoulder, acute en chronische pijn in de spieren/gewrichten van de schoudergordel, migraine, chronische stress/onrust. Ook in combinatie met een Triggerpointbehandeling of
Osteopathie/Chiropractor biedt deze behandeling veel mogelijkheden.

Deze Masterclass is toegankelijk voor Lymfetherapeuten die de MLD technieken van de nek, arm , rug én de lymftaping beheersen.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Woensdag
Datum 3 maart 2021
Lestijd 10.00 – 16.30 uur

€ 140,-

Inclusief koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage masterclass; De schoudergordel

140,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling