Manuele lymfedrainage Masterclass; Buik

Speciaal voor ervaren lymfemasseurs en lymfetherapeuten, die de volledige buikbehandeling MLD (originele Voddermethode) beheersen, organiseren wij een Masterclass ‘Manuele lymfedrainage’ met als thema ‘Buik’. Dé spil in onze gezondheid!

In deze nieuwe Masterclass MLD worden zowel de basis- als de speciale technieken MLD voor hals en buik én zelfdrainage van de buik op elkaar geoefend en verfijnd.

Verder is er aandacht voor de opbouw van de behandeling MLD en voor indicaties/casuïstiek van de buikbehandeling en het bespreken van lastige praktijksituaties. Ook de belangrijke rol van de ademhaling, voor het goed functioneren van het lymfestelsel, komt aan de orde.

Daarnaast zal er ter afsluiting van deze dag een presentatie verzorgd worden door Marjon van der Lans, darmtherapeute/voedingsdeskundige. Zij belicht de nauwe relatie tussen buik en brein, het grote belang van gezonde darmen en de rol van het lymfestelsel hierin. Tevens zal er een demonstratie gegeven worden van de Bodyscan, waarmee vervuiling van o.a. het lymfestelsel duidelijk in beeld kan worden gebracht.

Het lymfestelsel van de buik ligt letterlijk én figuurlijk op een centrale plaats in het lichaam. Het zorgt voor een goede afvoer van vocht en afvalstoffen vanuit de benen én uit alle buikorganen.

In de darmen vinden belangrijke spijsverterings- en opnameprocessen plaats, waarbij een sterke afweer tegen ziekteverwekkers essentieel is voor onze gezondheid. Goed functionerende darmen zorgen voor een regelmatige afvoer van afbraakproducten uit het lichaam, waardoor gisting en rotting tot een minimum beperkt kunnen blijven en ons afweersysteem zijn werk naar behoren kan doen.

Manuele lymfedrainage van het buikgebied bevordert de gezondheid en ondersteunt onze vitaliteit en zou in principe onderdeel moeten zijn van iedere MLD-behandeling!

Langdurige stress en onverwerkte emoties zetten zich vaak vast in het buikgebied en veroorzaken daar blokkades in energiestromen, maar óók stagnatie in het lymfestelsel (verkramping!). Het gevolg is het optreden van klachten zoals een opgeblazen gevoel, verkramping van maag en darmen, obstipatie, vage buikpijn, hormonale klachten en chronische vermoeidheid.

Één van de meest effectieve manieren om stress- en de daarmee gepaard gaande klachten te verminderen, is een MLD-behandeling van hals en buik. De nervus vagus, hoofdrolspeler in stressregulatie en ontspanning, loopt vanuit het hoofd-halsgebied onder het borstbeen naar de buikorganen. Het is dus niet verwonderlijk dat Manuele Lymfedrainage van deze regio’s zo belangrijk is bij het herstellen van de balans in het vegetatieve zenuwstelsel!

Zelfdrainage van het buikgebied is een sterke ondersteuning van het lymfestelsel en relatief gemakkelijk thuis uit te voeren door cliënten, mits goed geïnstrueerd door de lymfemasseur en/of -therapeut!

Aan het einde van deze zeer interessante Masterclass wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Nader te bepalen
Datum Nader te bepalen
Lestijd 10.00 – 17.00 uur

€ 150,-

Inclusief schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage Masterclass; Buik

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X