Manuele lymfedrainage Masterclass; Borstgezondheid

Speciaal voor alle gediplomeerde Lymfetherapeuten (originele Voddermethode) organiseren wij een Masterclass ‘Manuele lymfedrainage’ met als thema ‘Borstgezondheid’.

Het programma voor deze bijzondere trainingsdag ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • Ochtend: opfrissen MLD van hals en gedeelte buik;
  • Middag: opfrissen MLD borst en opbouw behandeling MLD bij borstproblemen.

Het laatste deel van het middagprogramma wordt verzorgd door zelfstandig, medisch thermograaf Mariëlle van Tienen. Zij zal informatie geven over de medische thermografie en over veelvoorkomende aandoeningen van het borstweefsel (géén kanker!).

Uiteraard komt ook de rol van MLD bij goedaardige borstaandoeningen uitvoerig ter sprake en zal er ruim gelegenheid zijn voor het stellen van vragen aan Mariëlle van Tienen.

Tijdens de praktijk wordt er op elkaar gewerkt.

Aan het einde van deze zeer interessante Masterclass wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Dinsdag
Datum 6 juni 2023
Lestijd 10.00 – 17.00 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen is Oedeem- en Massagetherapeut met als specialisatie Manuele Lymfedrainage.

Na het doorlopen van de Sportacademie werkte zij een aantal jaren in het middelbaar beroepsonderwijs als leerkracht bewegingsonderwijs. Daarna volgde zij diverse opleidingen tot Massagetherapeut, waaronder Voetreflex.

In 1993 sloot zij de opleiding tot Oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk af met een diploma.

De afgelopen 25 jaar is zij actief geweest als therapeut, docent, assessor en als promotor voor de Manuele Lymfedrainage in Nederland. Als docent vervaardigde zij lesmateriaal voor de opleiding Lymfetherapie, waaronder diverse Manuals en DVD’s, met als basis de originele Voddermethode (Oostenrijk).

Op het gebied van de Manuele Lymfedrainage heeft vooral het brede toepassingsgebied buiten de oncologie haar grote interesse, wat in Nederland nog relatief onbekend is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stressreductie, weefselherstel, pijnbestrijding en weerstandsverbetering.

Onlosmakelijk verbonden met Manuele Lymfedrainage is Lymftaping, dat de laatste jaren ook in Nederland meer en meer wordt toegepast. Zowel in de opleidingen MLD als in het therapeutisch handelen komt deze vorm van elastisch tapen uitgebreid aan de orde.

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage Masterclass; Borstgezondheid

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X