Manuele lymfedrainage; bij sportblessures

Manuele lymfedrainage

De cursus ‘Manuele lymfedrainage; bij sportblessures’ is speciaal ontwikkeld voor gemotiveerde sportmasseur en sporttherapeut, maar ook voor de wellnessmasseur en massagetherapeut die te maken krijgt met cliënten met sportblessures.

Kernsymptomen bij acute (sport)blessures zijn pijn en oedeem (zwelling). Oedeem belemmert zowel het onderzoek als het herstel van het beschadigde weefsel. Hierdoor gaat, vaak onnodig, kostbare tijd verloren.

Door middel van het toepassen van manuele lymfedrainage kan de hersteltijd van een blessure met een derde worden bekort. Naast het feit dat MLD een positieve invloed heeft op de werking van het vegetatieve zenuwstelsel, wordt ook een algemeen pijndempend en weerstandsverhogend effect gegenereerd.

In deze cursus komt een compleet MLD-behandelconcept voor sportblessures van de onderste en bovenste extremiteit aan de orde. Tot dit concept behoren basistechnieken voor de onderste en bovenste extremiteit, basisgrepen voor de hals en een aantal speciale technieken, allen volgens de originele Dr. Voddermethode.

Verder is er veel aandacht voor casuïstiek en integratie van behandelmogelijkheden bij onder andere letsels van de enkel, knie, schouder, elleboog en pols.

De praktijk wordt ondersteund door uitleg over de bouw en werking van het lymfestelsel, het ontstaan van oedemen en de rode en gele vlaggen voor een MLD-behandeling.

Aan het einde van deze praktische cursus wordt er een certificaat uitgereikt en beschik je over een breed scala aan specialistische technieken waarmee je behandelresultaten kunt behalen die eerder niet mogelijk waren, vooral in het hersteltraject na een trauma. Hiermee onderscheid je jezelf duidelijk van andere masseurs en therapeuten!

Deze cursus is onderdeel van de volledige opleiding ‘Lymfetherapie’, maar kan ook als een op zichzelf staande cursus worden gevolgd.

Klik hier voor meer informatie over ‘Lymfetherapie’.

Aantal 6 lesdagen
Locatie Utrecht
Lesdag Vrijdag
Startdatum 21 september 2018
Einddatum 2 november 2018
Geen les 26 oktober 2018
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 545,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, DVD en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage; bij sportblessures

545,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling KNWU
X