Manuele lymfedrainage; basistechnieken (leerlijn I)

Manuele lymfedrainageWil je naast de spieren ook het lymfestelsel therapeutisch kunnen beïnvloeden? Wil je de subtiele, maar krachtige manuele lymfedrainage-technieken met veel gevoel leren toepassen? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!

De cursus ‘Manuele lymfedrainage; basistechnieken’, is speciaal ontwikkeld voor de gemotiveerde sport- en wellnessmasseur, massage- en sporttherapeut en natuurgeneeskundig therapeut.

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte, ritmisch uitgevoerde massagetechniek op de huid en het onderhuidse bindweefsel. Door milde rek op de huid te geven opent het netwerk van lymfcapillairen zich waardoor vocht en afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Omdat lymfe stroperig is worden de techniekgrepen vaak herhaald. De massagedruk is laag om dichtdrukken van de capillairen te voorkomen. De technieken van de MLD zijn niet te vergelijken met andere massagevormen en vragen een rustige benadering door de behandelaar. Naast een verbeterde drainage is ontspanning een opvallend en vaak gewenst effect.

Er wordt uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van manuele lymfedrainage. De basistechnieken van de hals, buik, benen en armen, volgens de originele methode, ontwikkeld door Dr. Emil Vodder, komen praktisch aan de orde. Ter ondersteuning wordt theoretische kennis opgedaan van de anatomie en fysiologie van het lymfestelsel.

Naast de contacturen dient er rekening gehouden te worden met een wekelijkse thuisstudie van 4-6 uur per week.

In verband met het intensieve programma dient er op de laatste lesdag een model te worden meegebracht om zo extra instructie- en oefentijd te creëeren.

Aan het einde van deze cursus wordt er een certificaat uitgereikt en ben je in staat cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten aan deze regio therapeutisch te behandelen met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen, effectieve technieken.

Deze leerlijn is geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST, LVNG en VBAG) met 3 ECTS.

Ook is de accreditatie-aanvraag ingediend bij het NGS. Zodra de punten zijn toegekend zal de website worden bijgewerkt.

Deze cursus is onderdeel van de volledige opleiding ‘Lymfetherapie’, maar kan ook als een op zichzelf staande cursus worden gevolgd.

Klik hier voor meer informatie over ‘Lymfetherapie’.

Aantal 6 lesdagen
Locatie Utrecht
Lesdag Vrijdag
Startdatum 10 mei 2019
Einddatum 28 juni 2019 (model)
Geen les 31 mei en 7 juni*
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

*Op vrijdag 7 juni staat er een “vrije” oefenochtend gepland van 10.00 – 13.00. Deelname is optioneel en vrij van (extra) kosten.

€ 595,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, DVD en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage; basistechnieken (leerlijn I)

595,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling NGS Logo nieuw KTNO   BATC   NVST   LVNG   VBAG