Manuele lymfedrainage; basistechnieken (leerlijn I)

Manuele lymfedrainageWil je naast de spieren ook het lymfestelsel therapeutisch kunnen beïnvloeden? Wil je de subtiele, maar krachtige manuele lymfedrainage-technieken met veel gevoel leren toepassen? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!

De cursus ‘Manuele lymfedrainage; basistechnieken’, is speciaal ontwikkeld voor de gemotiveerde sport- en wellnessmasseur, massage- en sporttherapeut en natuurgeneeskundig therapeut.

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte, ritmisch uitgevoerde massagetechniek op de huid en het onderhuidse bindweefsel. Door milde rek op de huid te geven opent het netwerk van lymfcapillairen zich waardoor vocht en afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Omdat lymfe stroperig is worden de techniekgrepen vaak herhaald. De massagedruk is laag om dichtdrukken van de capillairen te voorkomen. De technieken van de MLD zijn niet te vergelijken met andere massagevormen en vragen een rustige benadering door de behandelaar. Naast een verbeterde drainage is ontspanning een opvallend en vaak gewenst effect.

Er wordt uitgebreide theoretische kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van manuele lymfedrainage. De openingsgrepen voor het lymfestelsel in de halsregio en de complete behandeling van de benen/voeten en armen/handen, volgens de originele methode, ontwikkeld door Dr. Emil Vodder, komen praktisch aan de orde. Ter ondersteuning wordt theoretische kennis opgedaan van de anatomie, fysiologie en pathologie van het lymfestelsel.

Naast de contacturen dient er rekening gehouden te worden met een wekelijkse thuisstudie van ca. 4-6 uur per week. Het bestuderen van de theorie én het oefenen van de praktijk, is essentieel om een maximaal resultaat te bereiken aan het eind van deze intensieve cursus.

Aan het einde van deze cursus wordt er een certificaat uitgereikt en ben je in staat cliënten met de meest uiteenlopende (pijn)klachten aan deze regio therapeutisch te behandelen met een scala aan prachtige, maar vooral bewezen, effectieve technieken.

Deze leerlijn is als bijscholing geaccrediteerd door de KTNO (BATC, NVST en LVNG) met 3 ECTS.

Het NGS heeft 36 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Wellness-, Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Deze cursus is onderdeel van de volledige opleiding ‘Lymfetherapie’, maar kan ook als een op zichzelf staande cursus worden gevolgd.

Klik hier voor meer informatie over ‘Lymfetherapie’.

Aantal 7 lesdagen
Locatie Utrecht
Lesdag Vrijdag
Data 15, 22 en 29 september,
  6, 13 en 27 oktober,
  3 november 2023
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 795,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), USB-stick met de praktische vaardigheden, schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen is Oedeem- en Massagetherapeut met als specialisatie Manuele Lymfedrainage.

Na het doorlopen van de Sportacademie werkte zij een aantal jaren in het middelbaar beroepsonderwijs als leerkracht bewegingsonderwijs. Daarna volgde zij diverse opleidingen tot Massagetherapeut, waaronder Voetreflex.

In 1993 sloot zij de opleiding tot Oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk af met een diploma.

De afgelopen 25 jaar is zij actief geweest als therapeut, docent, assessor en als promotor voor de Manuele Lymfedrainage in Nederland. Als docent vervaardigde zij lesmateriaal voor de opleiding Lymfetherapie, waaronder diverse Manuals en DVD’s, met als basis de originele Voddermethode (Oostenrijk).

Op het gebied van de Manuele Lymfedrainage heeft vooral het brede toepassingsgebied buiten de oncologie haar grote interesse, wat in Nederland nog relatief onbekend is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stressreductie, weefselherstel, pijnbestrijding en weerstandsverbetering.

Onlosmakelijk verbonden met Manuele Lymfedrainage is Lymftaping, dat de laatste jaren ook in Nederland meer en meer wordt toegepast. Zowel in de opleidingen MLD als in het therapeutisch handelen komt deze vorm van elastisch tapen uitgebreid aan de orde.

Voor een overzicht van uiteenlopende blogs, waarin de Manuele lymfedrainage centraal staat, verwijzen wij u naar ons archief

Manuele lymfedrainage; basistechnieken (leerlijn I)

795,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling NGS Logo nieuw KTNO   BATC   NVST   LVNG   VBAG  
X