Maag- en darmproblematiek; massage en therapie

Maag- en darmproblematiek; massage en therapieMeer dan de helft van de huidige westerse bevolking lijdt aan functionele stoornissen van het maagdarmkanaal. Hiertoe behoren veelal stoornissen zonder duidelijke anatomische oorzaak die vooral pijn veroorzaken. Bijna iedereen heeft wel eens buikpijn, diarree, buikkramp, flatulentie/winderigheid, een zwaar gevoel op de maag of oprispingen. Een bezoek aan de huisarts wordt vaak uitgesteld totdat er sprake is van aanhouden en/of verergeren van de klachten.

Functionele maag-darmproblemen gaan meestal gepaard met (kleine) ontstekingsreacties en hebben vaak een zogenaamde viscerale en/of algemene pijn-overgevoeligheid tot gevolg.

Irritable Bowel Syndrome (IBS) is zo’n aandoening die gepaard gaat met buikpijn, krampen, diarree, stress-overgevoeligheid en algemene pijn-overgevoeligheid. Juist de laatste twee symptomen zijn voor de wetenschappelijke wereld aanleiding geweest voor een intensieve zoektocht naar het hoe, waarom, waar en wat van de pijn in de buik. Hier is inmiddels veel meer over bekend geworden en heeft geleid tot inzichten op verschillende vlakken, te weten: leefstijl, voeding, suppletie en therapie.

In deze tweedaagse specialisatie wordt kennis, inzicht en vaardigheid aangeboden over:

  • fysiologie van het spijsverteringskanaal (update van de bestaande kennis);
  • veel voorkomende en relevante pathologie van het maagdarmkanaal (uit de HBO medische kennis);
  • maag-darmproblematiek en centrale sensitisatie;
  • segmentale relaties;
  • therapeutische consequenties;
  • behandeling via de rug en buik;
  • advisering relevante supplementen bij viscerale pijn-overgevoeligheid.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 2 lesdagen
Locatie Nader te bepalen
Lesdag Nader te bepalen
Data Nader te bepalen
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 225,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Maag- en darmproblematiek; massage en therapie

195,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X