LymfReflex©

VoetreflexmassageZou je vanuit een andere visie willen leren kijken naar gezondheidsproblemen? Lijkt het je leuk om diverse behandelmogelijkheden te kunnen combineren? Wil je je massagevaardigheden uitbreiden? Heb je iets met voeten? 

Schrijf je dan nu in voor deze specialisatie, ontwikkeld voor masseurs, therapeuten, schoonheidsspecialisten en (medisch) pedicures, in het bezit van basiskennis anatomie, fysiologie en masseren.

Deze dag is geschikt voor zowel ervaren als startende masseurs/therapeuten om nader kennis te maken met de technieken en uitgebreide behandelmogelijkheden van Voetreflexmassage (VZR) en Manuele lymfedrainage (MLD). Ervaren behandelaars leren nieuwe, verdiepende technieken en combinaties van zowel de VZR als MLD, in combinatie met Klassieke massage. Voor startende behandelaars is deze dag erg interessant om kennis te maken met deze bijzondere technieken en de effecten ervan zelf te ervaren.

Na afloop van deze cursusdag ben je in staat om zelfstandig een geïntegreerde behandeling op de voeten uit te voeren die de werking van de (lymfe) circulatie verbetert en leidt tot diepe ontspanning en een gevoel van vitaliteit.

Gedurende 1,5 uur wordt er theoretische kennis aangereikt ter ondersteuning van de praktijk met betrekking tot:

 • Het lymfestelsel;
 • De manuele lymfedrainage;
 • De voetreflexmassage;
 • De klassieke massage;
 • De indicaties en contra-indicaties voor deze behandeling.

Het overgrote deel van de dag staat in het teken van de praktijk waarbij de volgende technieken zullen worden gecombineerd en geïntegreerd:

 • Voetreflexpunten van het lymfestelsel, behandeld op een speciale, aangepaste wijze, aansluitend bij de bouw en werking van het lymfestelsel;
 • Technieken manuele lymfedrainage (Originele Dr. Voddermethode) op de voet en enkel;
 • Klassieke massage op voet en onderbeen.

Na deelname aan deze specialisatie kan een succesvolle behandeling worden ingezet bij onder andere:

 • Stress en stressgerelateerde klachten;
 • Vermoeidheid;
 • Hoofdpijn;
 • Versterken van de weerstand tegen ziekte;
 • Detoxen;
 • Verkoudheid;
 • Huidklachten;
 • Rusteloze of zware benen;
 • Milde vochtophoping in voet en enkel.

Aan het einde van de dag wordt er een certificaat uitgereikt.

De behandeling van kanker-gerelateerd oedeem is GEEN indicatie en dient uitsluitend te worden uitgevoerd door gespecialiseerde lymfoedeemtherapeuten (para-medici).

Het NGS heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Sport-, Sportzorg- en Wellness masseurs’.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag
Locatie Utrecht Utrecht
Lesdag Dinsdag Vrijdag
Datum 14 februari 2023 8 september 2023
Lestijd 10.00 – 17.00 uur 10.00  -17.00 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), ondersteunende praktijkvideo, schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen is Oedeem- en Massagetherapeut met als specialisatie Manuele Lymfedrainage.

Na het doorlopen van de Sportacademie werkte zij een aantal jaren in het middelbaar beroepsonderwijs als leerkracht bewegingsonderwijs. Daarna volgde zij diverse opleidingen tot Massagetherapeut, waaronder Voetreflex.

In 1993 sloot zij de opleiding tot Oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk af met een diploma.

De afgelopen 25 jaar is zij actief geweest als therapeut, docent, assessor en als promotor voor de Manuele Lymfedrainage in Nederland. Als docent vervaardigde zij lesmateriaal voor de opleiding Lymfetherapie, waaronder diverse Manuals en DVD’s, met als basis de originele Voddermethode (Oostenrijk).

Op het gebied van de Manuele Lymfedrainage heeft vooral het brede toepassingsgebied buiten de oncologie haar grote interesse, wat in Nederland nog relatief onbekend is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stressreductie, weefselherstel, pijnbestrijding en weerstandsverbetering.

Onlosmakelijk verbonden met Manuele Lymfedrainage is Lymftaping, dat de laatste jaren ook in Nederland meer en meer wordt toegepast. Zowel in de opleidingen MLD als in het therapeutisch handelen komt deze vorm van elastisch tapen uitgebreid aan de orde.

LymfReflex©

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X