Lage rugklachten; massage en therapie

Hernia-klachtMasseurs en therapeuten worden in de praktijk veelvuldig geconfronteerd met cliënten die klagen over lage rugpijn. Hernia Nucleus Pulposus is daarbij een veelvoorkomende aandoening in de lumbale regio.

Het is zeker niet zo dat een hernia een contra-indicatie is voor een behandeling door een masseur of therapeut.

Over een hernia bestaan veel misverstanden en onhandige overtuigingen. Het begrip hernia kan worden bezien als een zogenaamd ‘containerbegrip’ en dient diagnostisch verder te worden ontrafeld om optimaal therapeutisch te kunnen beïnvloeden.

In deze specialisatie wordt de bouw, vorm en functie van tussenwervelschijf, de andere structuren rondom de wervelkolom én de verklaring van de verschillende vormen van hernia nucleus pulposus uitgebreid besproken.

Vanzelfsprekend wordt met de verworven kennis direct de vertaalslag naar de praktische behandelmogelijkheden van de masseur en therapeut gemaakt.

Een groot deel van de dag zullen de therapeutische massage- en gewrichtstechnieken en oefentherapeutische principes praktisch worden geoefend.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Woensdag
Datum 27 maart 2024
Lestijd 10.00 – 16.30 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Lage rugklachten; massage en therapie

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling KNWU
X