KANS; massage en therapie (inclusief tennisarm en golfarm)

ArmKANS is de tegenwoordige benaming van wat vroeger RSI (Repetetive Strain Injury), muisarm of schrijfkramp werd genoemd. De afkorting KANS staat voor Klachten aan Arm, Nek en Schouder.

KANS kan worden bezien als één van de meest voorkomende beroepsziekten van de laatste jaren, die gerelateerd zijn aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Het begrip KANS is een verzamelnaam voor klachten in het bovenste deel van de rug, de schouder en de arm als gevolg van een langdurige disbalans in belasting en belastbaarheid en wordt onder andere toegeschreven aan repeterend handelen. Ondanks het feit dat patiënten vaak behoorlijke klachten hebben zijn er meestal geen afwijkingen aan te tonen bij lichamelijk onderzoek. Er is echter ook een aantal specifieke aandoeningen die onder het paraplubegrip KANS worden gerekend. Ook deze komen vanzelfsprekend aan de orde.

Tevens worden twee veelvoorkomende problemen in de elleboogregio besproken, te weten tenniselleboog en golfelleboog.

Tijdens deze specialisatie worden de symptomen, de oorzakelijkheden, de gevolgen en de behandelmogelijkheden uitgebreid besproken en worden de (massage)therapeutische vaardigheden met betrekking tot de arm, nek, schouder en bovenrug praktisch geoefend. Er is ruime aandacht voor massagetechnieken, triggerpoint- en fascietechnieken en diverse gewrichtsmobilisaties (cervicaal, thoracaal en elleboog).

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Nader te bepalen
Datum Nader te bepalen
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

KANS; massage en therapie (inclusief tennisarm en golfarm)

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling KNWU
X