Indiase hoofdmassage

Indiase hoofdmassageDe Indiase hoofdmassage is gebaseerd op de traditionele, ayurvedische vorm van massage zoals deze al vele eeuwen wordt toegepast in het dagelijks leven van India en Nepal. Het staat ook wel bekend als ‘Champissage’. Deze term is afkomstig uit het Hindi waarbij ‘champi’ staat voor hoofdmassage met bepaalde vormen van haarolie. In onze taal is dit terug te vinden in het woord shampoo.

Deze veilige, effectieve en laagdrempelige vorm van massage kan worden gegeven met en zonder olie en is befaamd om de weldadige en diepe, ontspannende effecten bij hypertonie en pijn in de nek-schouderregio, stressgerelateerde klachten en verschillende vormen van hoofdpijn zoals bijvoorbeeld spanningshoofdpijn. Wil je meer leren over de therapeutische behandeling van hoofdpijn? Volg dan de specialisatie ‘Hoofdpijn; massage en therapie’.

Tijdens deze praktische, hands-on cursus Indiase hoofdmassage worden specialistische technieken (vegen, zagen, plukken, trommelen, drukken, roteren, strijken en kloppen) toegepast op het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders en de bovenrug.

De technieken zullen zowel in buik- als in ruglig worden aangeleerd. Hierdoor kan de hoofdmassage ook geïntegreerd worden in een ontspannende massagebehandeling van de nek, schoudergordel, rug of het gehele lichaam.

Uiteraard kan de Indiase hoofdmassage ook als een op zichzelf staande behandeling worden aangeboden.

Aan het einde van deze praktische cursus wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesochtend 1 lesochtend
Locatie Utrecht Utrecht
Lesdag Donderdag Zaterdag
Datum 29 juni 2023 30 september 2023
Tijd 09.30 – 12.30 uur 09.30 – 12.30 uur

Aansluitend aan de specialisatie ‘Indiase hoofdmassage’ is het ook mogelijk om deel te nemen aan de specialisatie ‘Bamboe massage‘ (13.00 – 16.30 uur).

€ 75,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Ingrid de Jong

Indiase hoofdmassage

75,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X