Hotstone massage

HotstoneHotstone massage is een vorm van thermotherapie en wordt uitgevoerd met lichte, gladde basaltstenen die de warmte (ongeveer 45 graden) goed vasthouden. Hotstone massage wordt ervaren als een echte, ontspannende weldaad voor lichaam en geest. Daarnaast heeft een hotstone massage nog vele andere effecten. Zo wordt, onder andere, het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Een hotstone massage wordt gegeven met een diversiteit aan massagetechnieken zoals effleurages, petrissages, fricties, etc. waardoor deze behandelmethode ideaal is om te integreren en mee te variëren binnen de huidige massagebehandeling.

Tijdens deze cursusdag zal een relaxerende (ontspannende) hotstone massage van het gehele lichaam gedemonstreerd en geoefend worden. Er is ook aandacht voor een vitaliserende (oppeppende) behandeling, waarbij wordt gewerkt met coldstones.

Er wordt theoretische kennis aangereikt met betrekking tot:

  • De geschiedenis van de hotstone massage;
  • De bijkomende (gewenste en ongewenste) massage-effecten;
  • De indicaties en contra-indicaties;
  • Het gebruik van (en de diversiteit aan) diverse materialen en toebehoren.

Gedurende deze cursusdag is er veel aandacht voor de praktijk in relatie tot de behandel- en plaatsingstechnieken van:

  • De voor- en achterzijde van de benen (inclusief voeten);
  • De hals, het decolleté en gelaat;
  • De rug, nek en schouders (zowel vanuit buik- als ruglig).

Aan het einde van deze praktische cursusdag wordt er een certificaat uitgereikt.

Het NGS heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Sport- en Wellness masseurs’.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag
Locatie Utrecht Utrecht
Lesdag Zaterdag Donderdag
Datum 25 februari 2023 15 juni 2023
Lestijd 10.00 – 17.00 uur 10.00 – 17.00 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), het gebruik van alle praktische materialen, schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Na afloop van de specialisatie is het ook mogelijk om een compleet werkpakket aan te schaffen (incl. heater, basaltstenen, voetbandeau’s, spatel, etc.).

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Ingrid de Jong

Hotstone massage

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

  CRKBO_Instelling   NGS Logo nieuw
X