HandreflexPlus

Ben je op zoek naar uitbreiding van je massagevaardigheden of vind je het leuk om je cliënten behandelmogelijkheden mee te geven voor de thuissituatie? Ben je geïnteresseerd in een meer Oosters gerichte benadering van ziekte en gezondheid die je ook voor jezelf kunt gebruiken?

Dan is de Specialisatie HandreflexPlus wellicht iets voor jou!

De HandreflexPlus is ontwikkeld voor de (sport)masseur, massagetherapeut, schoonheidsspecialist, natuurgeneeskundig- en/of voetreflextherapeut die hun skills verder willen uitbreiden én verdiepen.

Handreflexmassage is zo oud als de mensheid zelf en wordt zowel preventief als curatief ingezet bij veelvoorkomende klachten en aandoeningen.

HandreflexPlus bestaat uit een combinatie van de volgende technieken:

 • Massagetechnieken uit de Klassiek massage op hand en onderarm;
 • Reflexpunten uit de handreflexmassage;
 • Behandeling van de meridianen op de vingers;
 • Technieken uit de Manuele Lymfedrainage op hand en pols;
 • Zelfmassage van de handen.

Deze cursusdag is voornamelijk praktisch van aard. Na een korte theoretische introductie, in relatie tot de Reflexologie en de Manuele Lymfedrainage, worden bovengenoemde technieken gedemonstreerd en uitgebreid op elkaar geoefend.

Aan het einde van de dag ben je in staat om zowel een ander als jezelf een gecombineerde behandeling te geven die je kunt toepassen bij de onderstaande gezondheidsklachten:

 • Vermoeidheid;
 • Stress;
 • Onrust;
 • Detox;
 • Verkoudheid;
 • Slaapproblemen;
 • Hoofdpijn;
 • Milde vochtophoping in vingers en hand (géén kanker!).

De HandreflexPlus kan worden gegeven als een op zichzelf staande behandeling of in combinatie met andere (therapeutische) technieken.

De cursusdag wordt afgesloten met een certificaat.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Vrijdag
Data 19 april 2024
Lestijd 10.00 – 16.00 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, flesje massage-olie en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Désirée Groen is Oedeem- en Massagetherapeut met als specialisatie Manuele Lymfedrainage.

Na het doorlopen van de Sportacademie werkte zij een aantal jaren in het middelbaar beroepsonderwijs als leerkracht bewegingsonderwijs. Daarna volgde zij diverse opleidingen tot Massagetherapeut, waaronder Voetreflex.

In 1993 sloot zij de opleiding tot Oedeemtherapeut aan de Dr. Vodderacademie in Oostenrijk af met een diploma.

De afgelopen 25 jaar is zij actief geweest als therapeut, docent, assessor en als promotor voor de Manuele Lymfedrainage in Nederland. Als docent vervaardigde zij lesmateriaal voor de opleiding Lymfetherapie, waaronder diverse Manuals en DVD’s, met als basis de originele Voddermethode (Oostenrijk).

Op het gebied van de Manuele Lymfedrainage heeft vooral het brede toepassingsgebied buiten de oncologie haar grote interesse, wat in Nederland nog relatief onbekend is. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stressreductie, weefselherstel, pijnbestrijding en weerstandsverbetering.

Onlosmakelijk verbonden met Manuele Lymfedrainage is Lymftaping, dat de laatste jaren ook in Nederland meer en meer wordt toegepast. Zowel in de opleidingen MLD als in het therapeutisch handelen komt deze vorm van elastisch tapen uitgebreid aan de orde.

HandreflexPlus

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X