Gespecialiseerde sportmassage bij wielrenners

Gespecialiseerde sportmassage bij wielrennersVolgens de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) ontdekken steeds meer Nederlanders de fietssport als dé ultieme uitdaging om in conditie te komen en te blijven. Met de toenemende belangstelling, stijgt ook het aantal sportblessures.

Per jaar stappen 1,5 miljoen Nederlanders eens of vaker per week op de race- of toerfiets. Hiervan komen 1.700 fietsers op de spoedeisende hulp terecht. In 90% van de gevallen is de aanleiding voor behandeling een val met gevolgen zoals (schaaf)wonden, kneuzingen, luxaties, breuken en hoofd- en/of hersenletsel.

Het aantal mountainbikers groeit snel, inmiddels zijn er meer dan 520.000 regelmatig actief. Bij mountainbikers liggen die cijfers relatief nog hoger: 1.800 SEH-behandelingen, 11% (190 personen) wordt opgenomen in het ziekenhuis, vooral met letsel aan de wervelkolom of het ruggenmerg.

Naast de acute blessures, komen er ook overbelastingsblessures voor. Hierbij spelen het kniegewricht en de bovenbeenspieren de voornaamste rol.

Preventie in het voorkomen van overbelastingsblessures heeft dus hoge prioriteit. Een goede spierdoorbloeding in de beenspieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de masseur en therapeut.

Tijdens deze specialisatie komen de volgende punten aan de orde:

  • Korte, theoretische onderbouwing;
  • Behandeltechnieken in buiklig en ruglig;
  • Massagetechnieken van het mediale, centrale en laterale bovenbeen;
  • Triggerpointtechnieken;
  • Deep tissue massagetechnieken;
  • Fascietechnieken;
  • Periostmassagetechnieken;
  • Mobilisaties en oscillaties van het knie-, heup- en het S.I.-gewricht en de lumbale wervelkolom.

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt en ben je in staat om je fietsende cliënten, met de geleerde technieken, een zeer effectieve, preventieve, gespecialiseerde sportmassagebehandeling te geven.

Om je fietsende cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn adviseren wij ook de NGS-geaccrediteerde nascholing ‘Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers‘ te volgen. Hierin wordt de peesplaat van de voet, de kuit- en laterale onderbeenmusculatuur en het enkel- en kniegewricht behandeld.

Het NGS heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Het is ook mogelijk via deze link in te schrijven voor de volledige reeks ‘Gespecialiseerde sportmassage bij (top)sporters’.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag
Locatie Utrecht Utrecht
Lesdag Maandag Woensdag
Datum 18 september 2023 17 april 2024
Lestijd 10.00 – 16.30 uur 10.00 – 16.30 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Gespecialiseerde sportmassage bij wielrenners

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling NGS Logo nieuw KNWU
X