Gespecialiseerde sportmassage bij voetballers

Gespecialiseerde sportmassage bij voetballersVele sportmasseurs zijn actief in de voetbalwereld. Met ongeveer 760.00 veldvoetbalblessures per jaar levert dat veel werk op.

Voetbal, als intensieve, interval-sport is een blessuregevoelige (contact)sport. De kans dat een veldvoetballer een blessure oploopt waarvoor behandeling op de spoedeisende hulp nodig is, is bijna drie keer zo groot als bij andere sporten. Naast trauma’s aan de knie en de enkel komen verschillende gradaties van spierblessures in het bovenbeen veel voor. Het betreft dan meestal de hamstrings.

Een uitbreiding van de preventieve mogelijkheden van de sportmasseur zou deze cijfers wellicht wat naar beneden kunnen bijstellen.

Preventie in het voorkomen van vooral hamstringblessures heeft dus hoge prioriteit. Een handige trainingsopbouw en wedstrijdritme zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de voetballers en de trainer. Een goede spierdoorbloeding, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit van het knie-, heup- en S.I.-gewricht, alsmede de lumbale wervelkolom zijn belangrijke aandachtspunten voor de sportmasseur.

Na een korte, theoretische inleiding staat deze specialisatie geheel in het teken van het praktisch handelen betreffende de hamstrings, de tractus iliotibialis en de bilspieren. Vele nieuwe massage- en mobiliserende releasetechnieken, uitgevoerd volgens de laatste inzichten, komen aan de orde.

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt en ben je in staat om je voetballende cliënten, met de geleerde technieken, een zeer effectieve, preventieve, gespecialiseerde sportmassagebehandeling te geven.

Om je voetballende cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn adviseren wij ook de NGS-geaccrediteerde nascholing ‘Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers‘ te volgen. Hierin wordt de peesplaat van de voet, de kuit- en laterale onderbeenmusculatuur en het enkel- en kniegewricht behandeld.

Het NGS heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Het is ook mogelijk via deze link in te schrijven voor de volledige reeks ‘Gespecialiseerde sportmassage bij (top)sporters’ eventueel i.c.m. STAP-budget.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag 1 lesdag
Locatie Utrecht Utrecht Udenhout (Tilburg)
Lesdag Donderdag Donderdag Maandag
Datum 6 april 2023 8 juni 2023 12 juni 2023
Lestijd 10.00 – 16.30 uur 10.00 – 16.30 uur 10.00 – 16.30 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Gespecialiseerde sportmassage bij voetballers

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

  CRKBO_Instelling   NGS Logo nieuw
X