Gespecialiseerde sportmassage bij tennissers

Gespecialiseerde sportmassage bij tennissers

Bij vele sportmasseurs behoren tennissers tot de vaste clientèle.

Uit onderzoeken blijkt dat ieder jaar één op de vier à vijf van die tennissers een blessure oploopt. Niet alleen de beginners, ook zij die allang tennissen en nog nooit eerder een blessure hebben gehad, lopen de kans een keer geblesseerd te raken.

Bij iets meer dan de helft van de geblesseerden ontstaan de blessures spontaan en acuut. Het betreft dan vaak een blessure aan de enkel of de kuit. Vaak ontwikkelt een blessure zich echter geleidelijk. De bekende ‘tenniselleboog’ is hier een mooi voorbeeld van.

Preventie, in het voorkomen van blessures, heeft dus hoge prioriteit. Een handige opbouw van de sportbelasting, een goede speltechniek en goed materiaal, zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de tennisser en/of diens trainer.

In deze specialisatie zullen we aandacht besteden aan de regio’s onderarm, nek/schouder en bovenrug. Een goede spierdoorbloeding in de betreffende spieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de masseur en therapeut.

Na een korte, theoretische inleiding staat deze specialisatie geheel in het teken van het praktisch handelen. Vele nieuwe massage- en mobiliserende technieken, uitgevoerd volgens de laatste inzichten komen aan de orde.

Aan het einde van deze specialisatie wordt een certificaat uitgereikt en ben je in staat om je tennissende cliënten, met de geleerde technieken, een zeer effectieve, preventieve gespecialiseerde sportmassagebehandeling te geven.

Het NGS heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag
Locatie  Udenhout (Tilburg) Utrecht
Lesdag Woensdag Dinsdag
Datum 27 februari 2019 23 april 2019
Lestijd 10.00 – 16.30 uur 10.00 – 16.30 uur

€ 130,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Gespecialiseerde sportmassage bij tennissers

130,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

  CRKBO_Instelling   NGS Logo nieuw