Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers

HardlopenHardlopers behoren bijna standaard tot de vaste clientèle van de sportmasseur.

Hardlopen is qua belasting en de veelvoorkomende blessures een zeer interessante sport voor de masseur/therapeut. Tijdens het hardlopen werken grote krachten in op de onderste extremiteit, dit vooral in de landingsfase. Tijdens hardlopen is er sprake van een zweefmoment gevolgd door een landing op één been/voet. De landingsvoet moet hierbij al gauw een gewicht van zo’n 200-300 kg opvangen. De knie-, enkel- en voetgewrichten én de omliggende bindweefselstructuren kunnen dan bezien worden als de krachten-opvangende rubbers en de spieren van het onderbeen én rondom het kniegewricht fungeren hierbij als schokbrekers.

Gezien het voorgaande is het niet vreemd dat, zeker in tijden van slechte getraindheid, vermoeidheid en onhandige trainingsopbouw, de meeste hardloopblessures in deze hoogbelaste regio voor komen.

Preventie in het voorkomen van blessures heeft dus hoge prioriteit. Een handige opbouw van de loopbelasting, een goede looptechniek en goed materiaal zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de sporter en/of diens hardlooptrainer.

Een goede spierdoorbloeding in de (onder)beenspieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel en een volledige gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de sportmasseur.

Tijdens deze specialisatie komen de volgende punten aan de orde:

  • Korte, theoretische onderbouwing;
  • Behandeltechnieken in buiklig en ruglig;
  • Massagetechnieken voor de spieren van de voet, kuit en de laterale zijde van het onderbeen;
  • Triggerpointtechnieken;
  • Deep tissue massagetechnieken;
  • Fascie- en bindweefselmassagetechnieken;
  • Mobilisaties en oscillaties van de knie-, enkel- en de voetgewrichten.

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt en ben je in staat om je hardlopende cliënten, met de geleerde technieken, een zeer effectieve, gespecialiseerde sportmassagebehandeling te geven.

Om je hardlopende cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn adviseren wij ook de NGS-geaccrediteerde nascholing ‘Gespecialiseerde sportmassage bij voetballers‘ te volgen. Hierin worden de hamstrings, de bilspieren, het knie-, heup- en S.I.-gewricht én de lumbale wervelkolom behandeld.

Het NGS heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Het is ook mogelijk via deze link in te schrijven voor de volledige reeks ‘Gespecialiseerde sportmassage bij (top)sporters’ eventueel i.c.m. STAP-budget.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag
Locatie  Utrecht Udenhout (Tilburg)
Lesdag Donderdag Maandag
Datum 25 mei 2023 5 juni 2023
Lestijd 10.00 – 16.30 uur 10.00 – 16.30 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

  CRKBO_Instelling   NGS Logo nieuw
X