Gelaatsmassage

Een klassieke gelaatsmassage kent een diversiteit aan massagetechnieken, zoals effleurages, petrissages, fricties, etc. Voor sport- en wellness masseurs bekende technieken. De vertaalslag naar het gelaat zou een volledige lichaamsmassage dan ook kunnen completeren, echter blijkt dit in de praktijk vaak lastig. Kennis van de specifieke anatomie, verschillende huidtypen, indicaties en contra-indicaties, is van groot belang. Een combinatie van voorgaande factoren is onder andere bepalend in de keuze voor een specifieke handgreep, massagerichting en zelfs tussenstof.

  • Na een korte theoretische inleiding staat het overgrote deel van de dag in het teken van de praktijk, waarin ruim 40 (therapeutische) handgrepen worden gedemonstreerd én praktisch geoefend.

Naast het gelaat worden ook het decolleté, de schouders, de hals en de nek/bovenrug behandeld. Het masseren van de regio nek/bovenrug vanuit een andere uitgangshouding (ruglig), dan aangeleerd binnen de ‘klassieke’ sport- en wellness massage (buiklig), is met recht een welkome aanvulling.

  • De ‘klassieke’ rug/nek/schoudermassage kan direct worden uitgebreid door het geleerde te integreren in de bestaande massagebehandeling!

Tijdens deze cursusdag zal het accent liggen op een relaxerende (ontspannende) gelaatsmassage. Er is echter ook aandacht voor een vitaliserende (oppeppende) behandeling, waarbij een diversiteit aan tapotages en bindweefseltechnieken wordt behandeld.

  • Bindweefselmassage voor het gelaat is een ware ‘bootcamp’ voor de huid.

Bij een bindweefselmassage wordt de huid losgemaakt ten opzichte van de onderlaag en worden verklevingen aangepakt. Hierdoor wordt zowel de doorbloeding, als de aanmaak van collageen (voor de stevigheid) en elastine (voor de veerkracht) gestimuleerd. Dit zorgt direct voor een ‘frissere look’. Op termijn zal de huid voller en zachter ogen, door relaxatie van de mimische spieren. Fijne lijntjes zullen vervagen en rimpels worden minder zichtbaar. Er zijn zelfs positieve effecten te behalen binnen de behandeling van (oude) littekens.

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Het NGS heeft 5 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor de ‘Wellness masseurs’.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag
Locatie Udenhout (Tilburg) Utrecht
Lesdag Maandag Maandag
Datum 29 juni 2020 6 juli 2020
Tijd 10.00 – 16.00 uur 10.00 – 16.00 uur

€ 140,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, ondersteunende praktijkvideo, badstof haarbandeau, flesje jojoba-olie en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Angela Scheffer

Gelaatsmassage

140,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling