Gelaatsmassage

Een klassieke gelaatsmassage kent een diversiteit aan massagetechnieken, zoals effleurages, petrissages, fricties, etc. Voor sport- en wellness masseurs bekende technieken. De vertaalslag naar het gelaat zou een volledige lichaamsmassage dan ook kunnen completeren, echter blijkt dit in de praktijk vaak lastig. Kennis van de specifieke anatomie, verschillende huidtypen, indicaties en contra-indicaties, is van groot belang. Een combinatie van voorgaande factoren is onder andere bepalend in de keuze voor een specifieke handgreep, massagerichting en zelfs tussenstof.

  • Na een korte theoretische inleiding staat het overgrote deel van de dag in het teken van de praktijk, waarin ruim 40 (therapeutische) handgrepen worden gedemonstreerd én praktisch geoefend.

Naast het gelaat worden ook het decolleté, de schouders, de hals en de nek/bovenrug behandeld. Het masseren van de regio nek/bovenrug vanuit een andere uitgangshouding (ruglig), dan aangeleerd binnen de ‘klassieke’ sport- en wellness massage (buiklig), is met recht een welkome aanvulling.

  • De ‘klassieke’ rug/nek/schoudermassage kan direct worden uitgebreid door het geleerde te integreren in de bestaande massagebehandeling!

Tijdens deze cursusdag zal het accent liggen op een relaxerende (ontspannende) gelaatsmassage. Er is echter ook aandacht voor een vitaliserende (oppeppende) behandeling, waarbij een diversiteit aan tapotages en pincements wordt behandeld.

Aan het einde van deze praktische specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Het NGS heeft 5 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor de ‘Wellness en sportmasseurs’.

Aantal 1 lesdag 1 lesdag
Locatie Utrecht Utrecht
Lesdag Donderdag Zaterdag
Datum 22 juni 2023 14 oktober 2023
Tijd 10.00 – 16.00 uur 10.00 – 16.00 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), ondersteunende praktijkvideo, schrift, pen, jojoba-olie, haarbandeau, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Odette Timmer

Gelaatsmassage

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X