Fibromyalgie/CVS; massage en therapie

Fibromyalgie/CVS; massage en therapie

Tijdens deze specialisatie worden twee, relatief veelvoorkomende gezondheidsproblemen, te weten fibromyalgie (FM) en het chronisch vermoeidheid syndroom (CVS), uitgebreid besproken. FM en CVS kunnen ter dege worden bezien als dé syndromen van deze moderne tijd. Pijn (FM) en vermoeidheid (CVS) liggen, pathofysiologisch bezien, heel dicht bij elkaar. Ook de andere symptomen van deze aandoeningen zijn grotendeels overlappend. Dientengevolge worden deze twee syndromen tijdens één nascholing behandeld, qua klachten en symptomen.

Aan bod komen verder de invloed van virale en bacteriële factoren, orgaanproblematiek en enzymafwijkingen bij het ontstaan van FM en CVS, de verschillen/overeenkomsten tussen ME en CVS, alsmede de (belangrijke) rol van een ontspoord stresssysteem en andere, overgevoelige delen van het zenuwstelsel.

De opgedane kennis wordt vanzelfsprekend praktisch gekoppeld aan de (massage)therapeutische behandelmogelijkheden. Ook de rol van bewegen en oefenen komt aan de orde.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Vrijdag
Datum 22 september 2023 (wachtlijst)
Lestijd 10.00 – 16.30 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Fibromyalgie/CVS; massage en therapie

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling KNWU
X