Cupping; massage en therapie

Cupping massage en cupping therapie zijn eeuwenoude behandelvormen die de laatste jaren sterk aan populariteit hebben gewonnen, zowel in de sport als in de wereld van de wellness- en cosmetische behandelingen.

Deze specialisatie is toegankelijk voor masseurs en therapeuten die theoretische kennis bezitten van de anatomie en fysiologie en praktisch bekwaam zijn met de technieken vanuit de klassieke massage, opgedaan in een opleiding sportmassage, klassieke massage of gelijkwaardig.

Cupping wordt, onder andere, succesvol ingezet bij diverse pijnklachten, restricties (verklevingen) in de fascia en het onderhuids bindweefsel én bij littekenweefsel.

Tijdens de tweedaagse specialisatie ‘Cupping; massage en therapie’ worden zowel de massagemogelijkheden als diverse effectieve, therapeutische behandelmogelijkheden aangeleerd. Hoewel de specialisatie overwegend praktisch van opzet is, wordt er vanzelfsprekend voldoende aandacht besteed aan de theoretische achtergronden van cupping.

Zo wordt in gegaan op de geschiedenis van cupping en worden diverse vormen van cupping besproken. Kennis over indicaties en contra-indicaties, effecten van cupping en reacties op cupping komt ruim aan de orde.

Met betrekking tot de behandeling wordt ingegaan op de diverse mogelijkheden met betrekking tot materialen (cups en olie) en worden diverse technieken besproken, alsmede de ‘handigste’ behandelintensiteit. Hierna zullen de theoretische aspecten in de praktijk worden gebracht.

Tijdens de eerste dag zal de nadruk liggen op het aanleren van massagevaardigheden met cups en het integreren van deze massagevorm in een reguliere massagebehandeling. Hierbij wordt, onder andere, geoefend op de rug, nek-/schouderregio, de bil en het been.

De tweede dag staat in het teken van de therapeutische cuppingtechnieken, specifiek toe te passen bij pijnklachten en verklevingen.

De opgedane theoretische en praktische kennis, tijdens deze specialisatie, geven je ruim voldoende handvatten voor een effectieve, massage(therapeutische) cuppingbehandeling.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Het NGS heeft 8 accreditatiepunten toegekend voor ‘Wellness-, Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Aantal 2 lesdagen
Locatie Utrecht
Lesdag Zaterdag
Data 3 en 10 juni 2023
Lestijd 10.00 – 16.00 uur
 
Aantal 2 lesdagen 2 lesdagen
Locatie Utrecht Udenhout (Tilburg)
Lesdag Donderdag Zaterdag
Data 21 en 28 september 2023 28 oktober en 4 november 2023
Lestijd 10.00 – 16.00 uur 10.00 – 16.00 uur

€ 295,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, instructievideo, 2 small (silicone) cups, 2 medium cups, 1 large cup , koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Ingrid de Jong en Sandra Tuithof

Cupping; massage en therapie

295,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X