Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzone massage. Storingen in andere, of dieper gelegen structuren of organen uiten zich vaak aan de oppervlakte, in de huid of het onderhuids bindweefsel. Met behulp van de (diepe) bindweefselmassagetechnieken kan een positieve invloed worden uitgeoefend op het mechanische aspect van het onderhuids bindweefsel, de fascie en het vegetatieve zenuwstelsel en daarmee ook op het herstel van diverse gezondheidsproblemen.

Naast de algemenere, reflectoire en segmentale effecten wordt ook de lokale, mechanische werking van de bindweefselmassagetechnieken geroemd. Vastzittend bindweefsel/verklevingen kunnen, soms moeiteloos, worden losgemaakt.

Deze massagevorm is uitstekend te combineren met en te integreren in andere massage- en behandelvormen, zoals bijvoorbeeld sportmassage. Bindweefselmassage is ook bij uitstek geschikt om therapeutisch toe te passen.

Tijdens de cursus wordt ruim aandacht geschonken aan de indicaties, het bepalen van eventuele contra-indicaties, het algemene bindweefselonderzoek, de relatie met de interne organen én het praktisch oefenen van 50 – 60 milde én intensieve bindweefselmassagetechnieken op de romp én op de armen en benen.

Aan het einde van deze praktische cursus wordt er een certificaat uitgereikt.

Het NGS heeft 16 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor ‘Wellness-, Sport- en Sportzorgmasseurs’.

Aantal 4 lesdagen
Locatie Utrecht
Lesdag Maandag
Lestijd 10.00 – 16.00 uur
Data 4, 11, 18 en 25 september 2023

Het is mogelijk voor deze opleiding op 1 mei en op 1 juli € 495,- STAP-budget aan te vragen.

Kosten

€ 495,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger

Bindweefselmassage

495,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

STAP-subsidie *

  CRKBO_Instelling   NGS Logo nieuw
X