Bamboe massage

BamboeBamboe massage komt oorspronkelijk uit Azië. Al duizenden jaren geleden werd er door de Chinezen met bamboe gemasseerd. In het Oosten heeft bamboe een grote symbolische waarde. De plant blijft altijd groen en staat daarom symbool voor jeugd, een lang leven, deugdzaamheid en geluk.

De bamboe massage kan een relaxerend, ontspannend karakter hebben maar kan ook een vitaliserend, stimulerend doel hebben.

De duur van de bamboe massage met een relaxerend/ontspannend karakter kan tussen de 45 en 90 minuten bedragen. Hierbij wordt rustig en met diepere technieken gemasseerd. Bij een vitaliserende of stimulerende massage is de tijdsduur veelal korter, waarbij wordt gekozen voor oppervlakkigere technieken en wordt er in een hoger tempo gemasseerd. Door de kracht en soms hefboomwerking die met de bamboestokken kan worden gegeven, kunnen ook dieper gelegen structuren van het lichaam worden bereikt.

Tijdens deze cursus zullen wij gebruik maken van de volgende technieken:

  • Glij-en-uitstrijktechniek;
  • Rol-techniek;
  • Druk-rol-en-uitstrijktechniek;
  • Statische druk-techniek;
  • Oscillerende druk-techniek.

De technieken van de bamboe massage zijn heel goed te combineren met de handgrepen en behandelingen zoals gegeven in de klassieke wellness- en sportmassage. Bijkomend voordeel voor de masseur is dat de polsen en handen wat meer worden ontzien.

Aan het einde van deze praktische cursus wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesmiddag 1 lesmiddag
Locatie Utrecht Utrecht
Lesdag Zaterdag Donderdag
Datum 18 maart 2023 29 juni 2023
Tijd 13.00 – 16.30 uur 13.00 – 16.30 uur

Voorafgaand aan de specialisatie ‘Bamboe massage’ is het ook mogelijk om deel te nemen aan de specialisatie ‘Indiase hoofdmassage‘ (09.30 – 12.30 uur).

€ 75,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), het gebruik van alle praktische materialen, schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Na afloop van de specialisatie is het ook mogelijk om een compleet werkpakket aan te schaffen (incl. 4 bamboestokken en bewaarsachet).

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Ingrid de Jong

Bamboe massage

75,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

CRKBO_Instelling
X