Artrose; massage en therapie

ArtroseArtrose is een veelvoorkomende en tot beperkingen leidende gewrichtsaandoening. Onderzoek wijst uit dat artrose in de toekomst nog veel vaker zal voorkomen. De kans dat therapeuten en masseurs te maken krijgen met een cliënt met klachten, voortkomend uit artrose, is dan ook behoorlijk groot.

In deze specialisatie wordt de bouw, vorm en functie van gewrichtskraakbeen, de peri-articulaire structuren én de pathofysiologie van artrose grondig besproken. Ook de invloed van medicijnen, glucosaminesulfaat, de rol van overgewicht én sport en bewegen komt aan de orde.

Vanzelfsprekend wordt de verworven kennis direct gekoppeld aan de praktische behandelmogelijkheden van de therapeut en masseur.

Het grootste gedeelte van de dag zullen de therapeutische massage- en gewrichtstechnieken en oefentherapeutische principes praktisch worden geoefend. Het accent ligt op de gewrichten waar artrose het meest voorkomt, namelijk de knie en de heup. Er worden voor deze gewrichten per stuk twee zeer effectieve behandelprotocollen aangeleerd.

Aan het einde van deze interessante specialisatie wordt er een certificaat uitgereikt.

Aantal 1 lesdag
Locatie Utrecht
Lesdag Vrijdag
Datum 8 september 2023
Lestijd 10.00 – 16.30 uur

€ 150,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal (full color), schrift, pen, massage-olie, certificaat en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Peter Burger en Sandra Tuithof

Artrose; massage en therapie

150,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Termijnbetaling *

U kunt kiezen uit 1 optie om uw opleiding te betalen.

CRKBO_Instelling KNWU
X