AromaWellness

De term “Aromatherapie”  is voor het eerst in 1928 gebruikt door de Franse apotheker René Maurice Gattefossé. Zijn definitie van aromatherapie luidt als volgt: “Het gebruik van essentiële oliën, afkomstig uit aromatische planten, om ziekten te behandelen en gezondheid en welzijn te bevorderen.”

Aromatherapie is het gecontroleerd gebruik van essentiële oliën, afkomstig uit aromatische planten, tot behoud en bevordering van lichamelijk, geestelijk, spiritueel en sociaal welzijn van mens, dier en plant.

Essentiële oliën, gewonnen uit zuiver plantaardig materiaal, worden al duizenden jaren en in vele culturen gebruikt. Aromatherapie is afgeleid van de fytotherapie: kruidengeneeskunde.

De meeste zuivere essentiële oliën zijn opgebouwd uit honderden stoffen. Deze geneeskrachtige stoffen bepalen samen de unieke werking van de olie op zowel fysiek als emotioneel niveau.

 • De cursusdag “AromaWellness” is speciaal ontwikkeld voor masseurs en therapeuten die hun (bestaande) massagebehandeling een “Wellness-boost” willen geven door de integratie van aromatherapie.

Een goede basis is echter essentieel voor een verantwoorde toepassing. Onderstaande, theoretische aspecten worden uitgebreid behandeld:

 • De definities en duidelijkheid over aroma’s en aromatherapie;
 • De eigenschappen van essentiële oliën;
 • Het belang van geur en de betekenis van geuren;
 • De indicaties en contra-indicaties;
 • De praktische toepassingen van aromatherapie, waaronder massage, verdamping en baden;
 • Veiligheidsvoorschriften en dosering.

In de middag wordt de vertaalslag naar de praktijk gemaakt en volgt een demonstratie en het praktisch toepassen van:

 • Mengen cq. maken van een massage-olie;
 • Een aromatisch voetenbad;
 • Een voetmassage.

Aan het einde van de cursusdag wordt er een certificaat uitgereikt.

 • Hierna bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan de verdiepende cursusdag “AromaHolistic”. In dit unieke concept wordt een massage gegeven, met speciale technieken en het gebruik van 8 aromatische oliën. Deze behandeling ontspant, stabiliseert, vitaliseert en remt ontstekingsreacties. Een ware boost voor het immuunsysteem!

Het NGS heeft 6 accreditatiepunten toegekend aan deze specialisatie voor de ‘Wellness masseurs’.

Wij hebben deze specialisatie tijdelijk uit ons cursusaanbod gehaald.

€ 145,-

Inclusief theoretisch cursusmateriaal, het gebruik van alle praktische materialen, het maken van een aromatherapeutisch product en koffie/thee/water.

Ca. één week voorafgaand aan de scholing ontvangt u van ons, per mail, een uitnodiging met de resterende cursusinformatie. In de uitnodiging is een betaalverzoek opgenomen. Door op de link te klikken kunt u de betaling verrichten via iDEAL in uw eigen betaalomgeving. Alle gegevens (factuurbedrag, factuurnummer, etc.) zijn al voor u ingevuld. Voor een correcte verwerking van uw betaling in onze administratie, verzoeken wij u de betaling uitsluitend te verrichten door gebruik te maken van de betaallink in de uitnodiging. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

Jessy Jansen

AromaWellness

145,00

Cursuslocatie & aanvangsdatum *

Betaaloptie *

  CRKBO_Instelling   NGS Logo nieuw
X